WTA
16άδα στο 500άρι του Τόκιο η Παπαμιχαήλ! (vid)

 
16άδα στο 500άρι του Τόκιο η Παπαμιχαήλ! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:06

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πανηγύρισε τη 2η νίκη της σε κυρίως ταμπλό WTA 500 διοργάνωσης και 5η συνολικά στην καριέρα της, για να προκριθεί για 2η διαδοχική χρονιά στις "16" καλύτερες του Pan Pacific Open στο Τόκιο, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά!

Η εκπληκτική πορεία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο Τόκιο συνεχίζεται, με την Ελληνίδα τενίστρια να κερδίζει και τη Γιαπωνέζα Sakura Hosogi με 7-6 (3), 7-5 και να παίρνει την πρόκριση για τη φάση των "16" του Pan Pacific Open.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Παπαμιχαήλ έρχεται από τα προκριματικά και μπαίνει στην καλύτερη 16άδα του 500αριού του Τόκιο, πετυχαίνοντας τη 2η νίκη της σε κυρίως ταμπλό WTA 500 διοργάνωσης, καθώς και την 5η νίκη της συνολικά σε κυρίως ταμπλό στο WTA Tour.

H Παπαμιχαήλ θα αντιμετώπιζε κανονικά την επίσης qualifier Natsumi Kawaguchi, τελικά όμως η τελευταία αποσύρθηκε κι έτσι έπαιξε με μια άλλη Γιαπωνέζα που συμμετείχε στα προκριματικά, τη lucky loser Sakura Hosogi, No.256 στον κόσμο.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και η Παπαμιχαήλ χρειάστηκε σχεδόν 1,5 ώρα για να κάμψει την αντίσταση της Hosogi στο 1ο σετ, στο οποίο έχασε ένα set point στο 9ο game για το 6-3 και άλλα 2 στο 10ο για το 6-4. Η Hosogi άντεξε, ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break, αλλά η 30χρονη Ελληνίδα δεν πτοήθηκε και κατάφερε να επιβληθεί εκεί, κάνοντας το 7-3.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αν και μικρότερο σε διάρκεια, καθώς δεν είχε τόσο γεμάτα games όσο το προηγούμενο. Η Παπαμιχαήλ δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σετ, αλλά δεν μπορούσε και να ξεφύγει, αφού τα break που έκανε στο 3ο game για το 2-1 και στο 9ο για το 5-4, είχαν απάντηση και ισοφαρίστηκε σε 2-2 και 5-5 αντίστοιχα.

Τελικά βρήκε κι ένα 3ο break η Δέσποινα, η οποία ανέκτησε τον έλεγχο στο 6-5 και είχε μια δεύτερη ευκαιρία για να σερβίρει για την πρόκριση. Αυτή τη φορά έκλεισε το ματς με love service game και ολοκλήρωσε την αποστολή της σε 2 ώρες και 19 λεπτά.

Ήταν η 3η νίκη στο τουρνουά για την Παπαμιχαήλ και ήρθε και αυτή με straight sets, αφού στα προκριματικά είχε αποκλείσει την Λευκορωσίδα Lidziya Marozava με 6-1, 6-1 και την Αυστραλή Ellen Perez με 6-4, 6-3.

Στον 2ο γύρο η Παπαμιχαήλ θα έχει σαφώς μια πολύ πιο δύσκολη αποστολή, αφού θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης της Daria Kasatkina, No.6 στο ταμπλό και Νο.13 στον κόσμο, με τη Marta Kostyuk, No.45 στον κόσμο.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ συνεχίζει και στο διπλό του Pan Pacific Open, όπου μαζί με τη Μεξικανή Fernanda Contreras κέρδισαν χθες το δυνατό δίδυμο των Marozava και Bibiane Schoofs με 7-5, 6-4, για να μπουν στα προημιτελικά. Εκεί είναι πιθανό να παίξουν με το Νο.1 του ταμπλό, τις Gabriela Dabrowski και Erin Routliffe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots