WTA
Swiatek: "Σταμάτησα να σκέφτομαι το Νο.1"

 
Swiatek: "Σταμάτησα να σκέφτομαι το Νο.1"
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:34

Η Iga Swiatek είπε πως το γεγονός πως δεν βρίσκεται πια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης διώχνει ένα βάρος από πάνω της, ενώ δούλεψε σκληρά και θα δουλέψει ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, ώστε να γίνει καλύτερη παίκτρια.

"Πιστεύω πως είναι λίγο ευκολότερο να επιστρέψω σ' αυτό το mindset, του να κυνηγάω κάποιον, γιατί αυτό είναι που κάνουμε όλη μας τη ζωή. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να βρίσκεται στο Νο.1. Νομίζω ήταν πιο δύσκολο να συνηθίσω τη νοοτροπία του να με κυνηγούν οι άλλοι", είπε η Swiatek στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου από το Πεκίνο, όπου ταξίδεψε για το 1000άρι της Κίνας.

Μετά από 18 μήνες διαδοχικής παρουσίας στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Swiatek έχασε τη θέση αυτή από την Aryna Sabalenka στο US Open. Υποχώρησε στο Νο.2 και πλέον για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, είναι εκείνη που κυνηγάει την κορυφή.

"Κατά κάποιο τρόπο σταμάτησα να το σκέφτομαι τελείως το Νο.1, ήταν σα να έφυγε ένα φορτίο από τους ώμους μου. Μπορούσα να συγκεντρωθώ περισσότερο στο να δουλέψω και να έχω έναν πιο ήρεμο και φυσιολογικό ρυθμό στις προπονήσεις μου. Στην αρχή ήταν κάτι που σκεφτόμουν περισσότερο, ένιωθα πως έπρεπε κάθε φορά να αποδείξω πως δεν είμαι τυχαία εκεί και ότι αξίζω να είμαι στο Νο.1. Αυτό το βάρος το κουβαλούσα μέχρι το τέλος του 2022."

Για το αν θα δούμε διαφορετική Iga από εδώ και πέρα, η Πολωνή εξήγησε πως δούλεψε όσο καιρό δεν ήταν στο tour, ενώ σκοπεύει να δουλέψει ακόμα περισσότερο μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν, καθώς έχει πολλές βελτιώσεις να κάνει.

"Δεν θα είναι και πολύ διαφορετική, επειδή έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι πηγαίνω στη σωστή κατεύθυνση. Εκμεταλλεύτηκα το κενό των δυο τελευταίων εβδομάδων για να προπονηθώ και συνειδητοποίησα και πόσο πρέπει να δουλέψω στην preseason, γιατί έχω πολλά που θέλω να βελτιώσω. Ο προπονητής μου και εγώ έχουμε ένα καλό πλάνο. Κάποιες φορές δυο εβδομάδες δεν είναι αρκετές. Αλλά θα ξεκινήσουμε να τα δουλεύουμε όλα. Δεν ξέρω τι αντίκτυπο θα έχουν στους αγώνες μου, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Στο Τόκιο ένιωσα λίγο σκουριασμένη, αλλά ήταν λογικό μετά απ' αυτή την επανεκκίνηση, μετά από 3 εβδομάδες χωρίς αγώνες."

H Swiatek αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στο China Open την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τη Sara Sorribes Tormo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots