WTA
Νικηφόρο ντεμπούτο στο WTA Tour για τη Ματούλα

 
Νικηφόρο ντεμπούτο στο WTA Tour για τη Ματούλα
tn team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 16:24

Η Μάρθα Ματούλα έκαμψε την αντίσταση της Mara Gae στα 3 σετ και συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο της στο WTA Tour, στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η Ματούλα αντιμετώπισε την 18χρονη Gae από τη Ρουμανία στον 1ο προκριματικό γύρο του Transylvania Open, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18 ετών και πήρε wild card από τους διοργανωτές.

Δεν ήταν εύκολο ματς, αλλά η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.324 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (5), 6-2, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η Ματούλα έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και μετά από το σχετικά άνετο 1ο σετ, προηγήθηκε 2 φορές με break στο 2ο, με 2-1 και με 4-3. Η νεαρή Ρουμάνα απάντησε και τις δυο άμεσα, ισοφάρισε σε 2-2 και 4-4 αντίστοιχα, ενώ κατάφερε τελικά να ανατρέψει το 2ο σετ στο tie-break, όπου πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 5-1, πριν τελικά επικρατήσει με 7-5.

Δεν πτοήθηκε η Ματούλα, που άνοιξε με break το 3ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της μετά απ' αυτό. Προηγήθηκε με 3-0, δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό της σερβίς και στο 8ο game έκανε νέο break, για να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Transylvania Open, διοργάνωση WTA 250, η Ματούλα θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Ipek Oz, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.209 στην παγκόσμια κατάταξη, που απέκλεισε την Αμερικανίδα Quinn Gleason με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots