WTA
Έπεσε μαχόμενη η Ματούλα στο Κλουζ (vid)

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © Ramona Toderas
tn team Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 23:36

H Μάρθα Ματούλα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην πολύ εμπειρότερη και "γηπεδούχο" Patricia Maria Tig, κατάφερε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή στο 2ο σετ, να σβήσει και 3 match points και να παρατείνει το ματς, τελικά όμως δεν απέφυγε την ήττα, σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τις 3 ώρες για το 250άρι του Κλουζ.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το ντεμπούτο της Μάρθας Ματούλα στο WTA Tour, καθώς η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.327 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αφενός μπήκε στο κυρίως ταμπλό πετυχαίνοντας δυο καλές νίκες στα προκριματικά, αφετέρου διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική 16άδα του Transylvania Open.

Μετά από 3 ώρες και 6 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης με την Ρουμάνα Patricia Maria Tig, η Ματούλα υπέστη την ήττα με 6-4, 6-7 (5), 6-3 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο 250άρι του Κλουζ.

Ηρωική ήταν η προσπάθεια της Ματούλα, ειδικά στο 2ο σετ, όπου αντιμετώπιζε και ενοχλήσεις στον δεξί αγκώνα της, ενώ είχε βρεθεί πίσω με 4-6, 1-4 και αργότερα και με 4-6, 2-5.

Κατόρθωσε να παρατείνει αρχικά το σετ, σβήνοντας 2 match points στο σερβίς της Tig στο 9ο game για να μειώσει σε 5-4, και ένα ακόμη στο 10ο game, στο δικό της σερβίς, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο 12ο game βρέθηκε ξανά 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 5-6, 30-30, ενώ στο tie-break χρειάστηκε νέα ανατροπή, αφού έχανε με 1-4 και με 3-5. Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει τους 4 τελευταίους πόντους του σετ, αλλά και τους 6 από τους 7 τελευταίους, για να κερδίσει το tie-break με 7-5 και να δώσει νέα πνοή στο ματς.

Πολύ αμφίρροπο έδειχνε και το 3ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες ξεκίνησαν με 4 break, 2 για κάθε παίκτρια, για να φτάσουμε σ' αυτό το 2-2. Η Tig έκανε και 3ο break για το 3-2 και στη συνέχεια έσωσε ένα break point, για να γίνει η πρώτη παίκτρια που κρατάει το σερβίς της στο σετ και να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο 4-2.

Η Ματούλα μείωσε σε 4-3 με ένα love service game, όμως η Tig επέστρεψε από το 0-30 στο επόμενο game και προηγήθηκε με 5-3, για να μεταφέρει ξανά μεγάλη πίεση στην πλευρά της Ελληνίδας. Με το 4ο break της στο σετ διαμόρφωσε το τελικό 6-3 η Ρουμάνα και έβαλε τέλος στο ματς, μετά και τη συμπλήρωση τριών ωρών στο court.

Η 29χρονη Tig, σαφώς πολύ εμπειρότερη της Ματούλα, μπορεί να βρίσκεται στο Νο.462 του κόσμου εξαιτίας και της μεγάλης αδράνειας που είχε από το tour, χρησιμοποιεί όμως το protected ranking της και ήταν για καιρό Top 100 τενίστρια, έχοντας φτάσει και στο Νο.56 του κόσμου.

Στον 2ο γύρο του Transylvania Open, θα αντιμετωπίσει μια ακόμα qualifier, τη Ρωσίδα Ekaterina Makarova, που κέρδισε νωρίτερα τη Νο.7 του ταμπλό, Katerina Baindl, με 6-3, 1-6, 6-1.

Η Ματούλα μπορεί να έχασε την ευκαιρία για να φτάσει ακόμα πιο μακριά στο τουρνουά του Κλουζ, ωστόσο και μ' αυτή την πορεία θα έχει μια καλή άνοδο και πιθανότατα νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο Top 300 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots