WTA
Πρωταθλήτρια στη Λεμεσό η Κωστούλα

 
Πρωταθλήτρια στη Λεμεσό η Κωστούλα
tn team Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 - 16:46

Τον 2ο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Σοφία Κωστούλα, η οποία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πέρασμά της από τη Λεμεσό της Κύπρου.

Η Κωστούλα επικράτησε στον σημερινό τελικό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Λεμεσού την Ιταλίδα Silvia Ambrosio με 6-1, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα του Famagusta Tennis Club.

Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα για τη 18χρονη Ελληνοβελγίδα τενίστρια, που μετά την πολύ δύσκολη πρεμιέρα της στην οποία βρέθηκε πίσω με σετ, δεν έχασε άλλο σετ και κέρδισε 10 συνεχόμενα.

Στον 1ο γύρο συγκεκριμένα είχε επικρατήσει της Γερμανίδας Angelina Wirges με 3-6, 7-6 (3), 6-0. Πολύ δύσκολες αντιπάλους είχε και στη συνέχεια, αποκλείοντας στον 2ο γύρο τη Βελγίδα Hanne Vandewinkel με 7-5, 6-1, στα προημιτελικά τη Ρωσίδα Polina Iatcenko με 7-5, 7-5 και στα ημιτελικά την επίσης Ρωσίδα Anastasia Zakharova (Νο.192 στον κόσμο) με 7-6 (7), 7-5.

Ο σημερινός τελικός αποδείχτηκε ο πιο εύκολος από τους 5 αγώνες της βάσει χαμένων games, αφού επέβαλλε από νωρίς το παιχνίδι της και δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από την Ιταλίδα Ambrosio, Νο.5 στο ταμπλό και No.255 στον κόσμο.

Ήταν ο καλύτερος επίλογος για 2 πολύ καλές εβδομάδες της Κωστούλα στη Λεμεσό. Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε παίξει στον τελικό, όπου ηττήθηκε στα 3 σετ από την Vandewinkel.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τη 18χρονη Κωστούλα, που είχε κερδίσει άλλο ένα 25άρι, στο Feld am See της Αυστρίας, τον περασμένο Μάιο. Αναμένεται να κερδίσει 12 θέσεις και από το Νο.296 να ανεβεί στο Νο.284 της παγκόσμιας κατάταξης, 3 θέσεις χαμηλότερα από το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots