WTA
Άνοιξε τη χρονιά με τίτλο η Gauff (vid)

 
Άνοιξε τη χρονιά με τίτλο η Gauff (vid)
tn team Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 - 11:13

H Coco Gauff ξεκίνησε το 2024 όπως ακριβώς είχε κάνει και το 2023 και υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Δυνατά άνοιξε και αυτή τη σεζόν η Coco Gauff, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο ASB Classic του Ώκλαντ για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Στον σημερινό τελικό του 250αριού της Νέας Ζηλανδίας, η νεαρή Αμερικανίδα επιβλήθηκε της Elina Svitolina έπειτα από πολύ κλειστό ματς, με 6-7 (4), 6-3, 6-3.

Ο σπουδαίος τελικός έφτασε τις 2 ώρες και τα 35 λεπτά, με την Gauff να χάνει προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ, κάτι που της στοίχισε αφού η Svitolina το έστειλε στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Η Gauff φρόντισε παρά το χαμένο 1ο σετ να δείξει την υπεροχή της και να αλλάξει το ματς, παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο στο 2ο σετ για το 2-0 και διατηρώντας τον ως το τέλος του.

Στο 3ο σετ η Svitolina ακολούθησε μέχρι το 3-3, αλλά η Gauff πήρε τα 3 επόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή, για να φτάσει τους 7 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το εντυπωσιακό της ρεκόρ σε τελικούς στο 7-1 νίκες.

Η Gauff, πρωταθλήτρια πέρσι στο US Open, ξεκινάει τη σεζόν όπως έκλεισε και την προηγούμενη, πολύ δυνατά, δείχνοντας πως και φέτος θα είναι πιθανότατα μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του tour.

Παρά την υπεράσπιση του τίτλου της η 19χρονη Αμερικανίδα θα χάσει πάντως μια θέση και θα υποχωρήσει στο Νο.4 του κόσμου, αφού η Elena Rybakina κέρδισε το 500άρι του Μπρίσμπεϊν κι έτσι θα την ξεπεράσει στην 3η θέση.

Πολύ καλή εβδομάδα είχε και η Svitolina, η οποία είχε κάνει δυναμικό comeback πέρσι μετά και την εγκυμοσύνη της, συνεχίζοντας και αυτή τη χρονιά να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτός ήταν ο 21ος τελικός της καριέρας της (17-4) και θα κερδίσει 2 ακόμα θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.23 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots