WTA
Η Vekic "πέταξε έξω" την Sabalenka! (vids)

 
Η Vekic "πέταξε έξω" την Sabalenka! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 13:12

Η Donna Vekic έκανε ένα τρομερό παιχνίδι, κέρδισε τα 9 τελευταία games του αγώνα και έβγαλε εκτός Dubai Tennis Championships την Aryna Sabalenka, στην πρεμιέρα της Λευκορωσίδας στο τουρνουά!

Ένα σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε η Donna Vekic, η οποία επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka με 6-7 (5), 6-3, 6-0 και την απέκλεισε από τον 2ο γύρο του WTA 1000 τουρνουά του Ντουμπάι.

Ήταν ο 1ος αγώνας για την Sabalenka μετά την Αυστραλία, όπου κατέκτησε τον 2ο διαδοχικό τίτλο της στο Australian Open. Από το 1ο σετ δυσκολεύτηκε αρκετά η Λευκορωσίδα, παρότι όμως έχασε το προβάδισμα από το 5-3, καθώς και τριπλό set point στο 5-6, 0-40, κατάφερε τελικά να κερδίσει το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-5.

Στη συνέχεια η Sabalenka έκανε και το break, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε μια straight sets νίκη, η Vekic επέστρεψε από το 2-1, 30-0, ισοφάρισε σε 2-2 με break back και κυριάρχησε κατά κράτος στο υπόλοιπο του αγώνα, για να κερδίσει 9 συνεχόμενα games και τα 12 από τα 13 τελευταία της αναμέτρησης, συντρίβοντας ουσιαστικά το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης σ' αυτό το διάστημα.

Με 30 winners και 21 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον απίθανο αγώνα της η Κροάτισσα τενίστρια, η οποία πανηγύρισε την 1η νίκη της απέναντι σε Top 5 παίκτρια για φέτος, 8η συνολικά στην καριέρα της.

Επίσης, αυτή ήταν η 7η νίκη της Vekic απέναντι στη Sabalenka, σε 9 αναμετρήσεις (7-2). Έχει πολύ εντυπωσιακά νούμερα απέναντι στη Λευκορωσίδα η Vekic, η οποία θα παίξει στον 3ο γύρο του Dubai Tennis Championships με τη Sorana Cirstea. Η Ρουμάνα απέκλεισε τη Νο.13 του ταμπλό, Veronika Kudermetova, με 6-1, 6-4.

Σε άλλα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν παράλληλα ή νωρίτερα, η Marketa Vondrousova έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Peyton Stearns με 6-1, 5-7, 6-2 και προκρίθηκε επίσης στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Liudmila Samsonova. Τέλος, η προερχόμενη από τα προκριματικά, Anna Kalinskaya, απέκλεισε τη lucky loser Cristina Bucsa με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots