WTA
Σάκκαρη: "Συνεχίστε να λέτε βλακείες για μένα, μου υπενθυμίζετε τι έχω πετύχει!"

 
Σάκκαρη: "Συνεχίστε να λέτε βλακείες για μένα, μου υπενθυμίζετε τι έχω πετύχει!"
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 18:09

Η Μαρία Σάκκαρη ζήτησε από τους haters να συνεχίσουν τα κάνουν ό,τι κάνουν, αφού μ' αυτόν τον τρόπο τις υπενθυμίζουν πόσα έχει πετύχει στην καριέρα της! Ο στόχος της επιστροφής στις κορυφαίες θέσεις, η συνεργασία της με τον David Witt και ο επόμενος αγώνας με την Emma Navarro.

"Δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι λένε. Αν θέλουν να με κρίνουν επειδή είμαι στο Νο.9 ή στο Νο.10 του κόσμου, μπορούν να το κάνουν. Είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλό αυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω που συνεχίζουν να το κάνουν, γιατί έτσι υπενθυμίζω στον εαυτό μου τι έχω πετύχει. Παιδιά, συνεχίστε να το κάνετε, συνεχίστε να λέτε βλακείες για μένα! Είμαι εδώ για να γίνω καλύτερη και είμαι εδώ για να βελτιωθώ. Συγγνώμη για τα γαλλικά μου (γέλια)", είπε συγκεκριμένα η Σάκκαρη στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, νυν Νο.9 στον κόσμο, είχε φτάσει μέχρι το Νο.3 στο παρελθόν και θέλει να επιστρέψει σ' αυτές τις θέσεις και να διεκδικήσει κάτι ακόμα περισσότερο.

"Θέλω να βελτιωθώ. Ήμουν στο Νο.3 του κόσμου και νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν παίκτριες που έχουν κάνει ένα επιπλέον βήμα στην καριέρα τους και θέλω να προσπαθήσω να το κάνω και γω. Δουλεύοντας με τον David, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό. Νιώθω ότι έχω τις αθλητικές ικανότητες. Πνευματικά μπορώ να βελτιωθώ και όσον αφορά το τένις, δεν χρειάζεται να αλλάξω το παιχνίδι μου. Απλώς πρέπει να προσθέσω μερικά πράγματα."

Αναφέρθηκε βεβαίως στον νέο της προπονητή, David Witt, με τον οποίο συνεργάζεται μόνο για λίγες μέρες: "Είμαστε μόνο μια εβδομάδα μαζί, δεν μπορεί απλά να μπει και να τα αλλάξει όλα, ειδικά πριν από ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου μου, είναι απλά πολύ χαλαρός. Αυτό χρειάζομαι, γιατί είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, οπότε χρειάζομαι κάποιον που δεν με αγχώνει και αυτό κάνει πολύ καλά ο David. Προφανώς έχει και απίστευτη εμπειρία. Και από πνευματικής άποψης νιώθω απλώς ότι είναι πολύ, πολύ χαλαρός. Αυτό είναι που μου αρέσει πολύ. Όπως είπα, είναι τόσο αστείος, που απλώς απολαμβάνω τον χρόνο μου μαζί του εντός και εκτός γηπέδου. Δένεται πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί περνάμε πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον. Δημιουργήσαμε μια πολύ ωραία ομάδα τις τελευταίες μέρες."

Όσο για το τι έχουν δουλέψει αυτές τις πρώτες ημέρες συνεργασίας: "Δουλέψαμε λίγο στο σερβίς, μόνο στο toss (το πέταγμα της μπάλας). Και μετά στις επιστροφές μου, ξέρετε, επιτέθηκα λίγο περισσότερο, γιατί αυτό ήταν κάτι που έκανα πολύ καλά, ίσως πριν από δυο, τρία χρόνια, και μετά για κάποιους λόγους σταμάτησα. Ένιωσα πολύ καλά."

Για τις διαφορές του Witt με τον Tom Hill, με τον οποίο δούλευε τα τελευταία 6 χρόνια: "Κάθε προπονητής έχει διαφορετική προσέγγιση. Ο David τα κρατάει όλα απλά. Όταν μιλάμε στο ζέσταμα, δεν μπαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες πριν το ματς. Μου υπενθυμίζει μερικά πράγματα και αυτό είναι. Ίσως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν ξέρω πώς θα είναι από εδώ και πέρα, αλλά νιώθω ότι λειτουργεί αυτό που κάνει."

Τέλος, έκανε και ένα σχόλιο για την επόμενη αντίπαλό της, την Emma Navarro: "Είναι πολύ καλή. Είναι αστείο, γιατί όταν παίζαμε το Tie Break Tens, ο Ben Shelton με πλησίασε και μου είπε 'ουάου, είναι πολύ καλή παίκτρια'. Είπα 'ναι, Ben, είναι χαμηλών τόνων, πολύ, πολύ καλή.' Eίναι πολύ ταλαντούχα και τόσο χαλαρή. Είναι επίσης ένα πολύ καλό κορίτσι. Έχει ποικιλία στο παιχνίδι της. Της αρέσουν τα slice, της αρέσει να πιέζει στην επιστροφή. Απλώς θα απολαύσω τον αυριανό αγώνα. Είναι σε πολύ καλή φόρμα και θα είναι μια πρόκληση για μένα. Παίξαμε μόλις πριν από ένα μήνα, σε διαφορετικές συνθήκες. Θα έχει τον κόσμο μαζί της ως ντόπια και εγώ απλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο."

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Navarro στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με φόντο την 3η διαδοχική της πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots