Νικητές Παγώνης και Λιαγκριδώνη στο Πανελλαδικό U10

 
Νικητές Παγώνης και Λιαγκριδώνη στο Πανελλαδικό U10
tennisnews team Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 17:52

Νικητές αναδείχθηκαν στο πανελλαδικό πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών 2020 που διεξήχθη στην Πάτρα, ο Ράφα Παγώνης και η Βασιλική Λιαγκριδώνη.

Στον τελικό των αγοριών που ολοκληρώθηκε σήμερα ο Γεώργιος - Ραφαήλ Παγώνης από τον Ο.Α Γλυφάδας, επικράτησε του Στυλιανού Ξενικάκη αθλητή του Γ.Σ Λιβύσκος Ιεράπετρας με σκορ, 4-0, 4-1.

Ο νεαρός τενίστας έδωσε συνολικά 6 αγώνες στους οποίους δεν απώλεσε κανένα σετ. Στην 1η του μάχη επικράτησε με 4-2, 4-0 του Παναγιώτη Μυλωνά, ενώ με σκορ 4-0, 4-0, προκρίθηκε στις δυο επερχόμενες μάχες που έδωσε απέναντι στους Φίλιππο Καρατζά και Αναστάσιο Θωμόπουλο, κατά σειρά.

Στα προημιτελικά ο Παγώνης βρέθηκε απέναντι στον Ιωάννη Μοτσάκο, κερδίζοντας με 4-0, 4-1, ενώ την πρόκριση του στον τελικό πανηγύρισε εναντίον του Νικόλαου Μπίκη στα ημιτελικά με σκορ, 4-0, 4-0. Να σημειωθεί πως ο Μπίκης κατέκτησε μετέπειτα την 3η θέση.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο φιναλίστ Στυλιανός Ξενικάκης, ο οποίος έως τον τελικό έχασε μόλις 1 game στις 5 μονομαχίες που έδωσε.

Στο ταμπλό των κοριτσιών η νεαρή Βασιλική Λιαγκριδώνη αθλήτρια του Γ.Ο Περιστερίου Παλάσκας, στέφθηκε πρωταθλήτρια, κερδίζοντας την Βασιλεία Παρασκευά (Γ.Ε Πρέβεζας) στον τελικό, με 3-5, 5-4 (2), 4-1.

Η Λιαγκριδώνη δεν έχασε επίσης κανένα σετ στο δρόμο της έως τον τελικό. Στον 1ο της αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει την Μυρτώ Κρητικού με 4-0, 4-1, ενώ στην φάση των 32 κέρδισε την Μελίνα - Αικατερίνη Κωνσταντίνου με 4-0, 4-0.

Η Διονυσία Κουκούλη ήταν η επόμενη αντίπαλος για την Λιαγκριδώνη, την οποία νίκησε με 4-1, 4-1, ενώ με παρόμοιο σκορ (4-1, 4-0) επικράτησε της Κωνσταντίνας Δημητρακοπούλου για να προκριθεί στην τελική 4άδα. Εκεί, επικράτησε της Χαράς Ζήνα με 4-0, 4-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Χωρίς απώλεια σετ, σε 4 αγώνες που έδωσε, έφτασε στον τελικό και η φιναλίστ Βασιλεία Παρασκευά.

Την 3η θέση στα κορίτσια κατέκτησε η Χαρά Ζήνα.

Δείτε αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα από το πανελλαδικό πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots