Διπλή πρόκριση για Σακελλαρίδη, στη 16άδα η Χριστοφή

 
Διπλή πρόκριση για Σακελλαρίδη, στη 16άδα η Χριστοφή
tn team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 21:34

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πέτυχε δυο νίκες σε διάστημα λίγων ωρών σήμερα στο Monastir της Τυνησίας, για να μπει στους "16" καλύτερους στο μονό και στα προημιτελικά στο διπλό. Στη 16άδα στο μονό μπήκε και η Ελένη Χριστοφή, στο γυναικείο τουρνουά.

Ο Σακελλαρίδης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Monastir της Τυνησίας, όπου αγωνίζεται για μια ακόμα εβδομάδα. Στην πρεμιέρα του για το τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας, κέρδισε τον Κινέζο Yi Zhou με 7-6 (7), 6-2, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, ειδικά στο 1ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break, όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-4, έχασε τη διπλή ευκαιρία ωστόσο και βρέθηκε αντιμέτωπος με set point, στο 6-7. Κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και τελικά πήρε το tie-break με 9-7 και προηγήθηκε στα σετ.

Αυτό το σετ άνοιξε το δρόμο στον 18χρονο Έλληνα τενίστα, που έκανε ένα καλύτερο 2ο σετ και με 4 κερδισμένα games στη σειρά το κατέκτησε με 6-2, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Ο Σακελλαρίδης θα επιστρέψει την Πέμπτη στο court, για να αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο τον Ιταλό Lorenzo Rottoli.

Στο διπλό, μαζί με τον Νοτιαφρικανό Kris Van Wyk μοιράζονται το Νο.4 του ταμπλό και συνεχίζουν το νικηφόρο τους σερί, κερδίζοντας τους Γάλλους Maxime Dubouch και Nicolas Tepmahc, με 6-4, 6-4.

Στα προημιτελικά, Σακελλαρίδης και Van Wyk θα αντιμετωπίσουν τον Χρήστο Αντωνόπουλο και τον Ουρουγουανό Franco Roncadelli, που απέκλεισαν σήμερα τον Ελβετό Noah Lopez και τον Ιάπωνα Taiyo Yamanaka, με 6-4, 6-2.

Στο τουρνουά των γυναικών, η Ελένη Χριστοφή κέρδισε μετά από μια μάχη 2 ωρών και 36 λεπτών τη Βουλγάρα Daria Shalamanova, με 1-6, 6-4, 6-4.

Η Χριστοφή κατάφερε να βγει από την πολύ δύσκολη θέση που βρέθηκε όταν ήταν πίσω με 1-6, 2-3, για να κάνει το break και να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ. Έκλεισε το σετ στα 10 games και έφερε το momentum στο μέρος της, για να προηγηθεί με 3-1 στο 3ο σετ.

Η Shalamanova κέρδισε τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3, αλλά η Χριστοφή απάντησε με ένα love service game, για να κάνει νέο break στο κρίσιμο 9o game και να πάρει εκ νέου τον έλεγχο, ολοκληρώνοντας τελικά την ανατροπή στο 10ο με ένα κράτημα σερβίς.

Την Πέμπτη θα δώσει τον επόμενο αγώνα της στο μονό η Χριστοφή, που θα αντιμετωπίσει είτε τη Δανή Elena Jamshidi, είτε τη Γαλλίδα Marie Villet.

Αύριο θα κάνει την πρεμιέρα της στο διπλό η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που μαζί με τη Γαλλίδα Yasmin Mansouri, θα αντιμετωπίσουν τις Αυστριακές Lea Erenda και Sara Erenda.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots