Καλές εμφανίσεις στο Monastir Θάνος και Ξυλάς

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 - 17:26

Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Γιάννης Ξυλάς έπαιξαν στο 15άρι τουρνουά του Monastir αυτή την εβδομάδα, με τον πρώτο να πετυχαίνει 3 νίκες στα προκριματικά και τον δεύτερο να κοιτάζει στα μάτια το Νο.2 του ταμπλό στο κυρίως ταμπλό.

Ο Θάνος έκανε μια καλή προσπάθεια στο Monastir της Τυνησίας και στη hardcourt διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και σημείωσε 3 νίκες για να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Στην πρεμιέρα του επικράτησε του Ρώσου Saveliy Ivanov με 6-1, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο επικράτησε του Δομινικανού Antonio Matteo Iaquinto με 6-1, 6-4. Στον 3ο και τελευταίο γύρο, απέκλεισε εξίσου εύκολα τον Τούρκο Tuncay Duran, με 6-2, 6-0.

Σήμερα ο Αριστοτέλης έπαιξε για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό απέναντι στον Κύπριο Μέλιο Ευσταθίου. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που πλησίασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια, με τον Ευσταθίου να επιστρέφει από σετ πίσω και να κερδίζει την πολύ μεγάλη αυτή μάχη με 6-7 (8), 6-1, 6-4.

Στον 2ο γύρο ο Κύπριος αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Enzo Wallart από τη Γαλλία.

Στο κυρίως ταμπλό, απευθείας, έπαιξε και ο Γιάννης Ξυλάς, καλός φίλος του Αριστοτέλη και πρωταθλητής Ελλάδας απ' αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ξυλάς κοίταξε στα μάτια τον Νοτιαφρικανό Kris Van Wyk, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.453 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αλλά μετά από ένα κλειστό παιχνίδι ηττήθηκε με 7-6 (5), 6-3.

Στο Monastir βρέθηκε και ο Γιώργος Γρηγορίου, που συμμετείχε στο προκριματικό ταμπλό της ITF διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων, γνωρίζοντας την ήττα από τον Μαροκινό Walid Ahouda, No.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών που διεξάγεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, συμμετείχε στα προκριματικά η Μαρία Ελένη Πούλκα. Στον 1ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την Κενυάτισσα Alicia Owegi με 6-2, 6-4, στον 2ο γύρο όμως ηττήθηκε από την Ιταλίδα Ireni Lucia, No.13 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots