Στη 16άδα Θάνος και Σκορίλας

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 - 19:30

Ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε τον Πέτρο Τσιτσιπά στον 1ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους, ενώ στον 2ο γύρο μπήκε και ο Αλέξανδρος Σκορίλας.

Ο Θάνος επιβλήθηκε του Πέτρου Τσιτσιπά με 6-1, 6-0 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Στους "16" θα βρεθεί και ο Σκορίλας, ο οποίος παρότι έχανε με 1-3 στο 1ο σετ, κέρδισε με 6-3, 6-4 σε 87 λεπτά τον Ολλανδό Jing Long Weng.

Άλλοι δυο Έλληνες έπαιξαν σήμερα για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Ο προερχόμενος από τα προκριματικά Στέφανος Σχινάς, αντιστάθηκε σθεναρά για ένα σετ απέναντι στον Λιθουανό Pijus Valtiekunas, αλλά τελικά ηττήθηκε με 6-1, 7-5 και ολοκλήρωσε σήμερα την καλή του παρουσία στο τουρνουά. Την ήττα γνώρισε και ο Γιάννης Ξυλάς, από τον Ιταλό Alessandro Procopio, με 6-2, 6-0.

Αύριο το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τον 2ο γύρο του μονού και τα προημιτελικά του διπλού. Ο Σκορίλας θα δώσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα στο Court Stefanos Tsitsipas γύρω στις 10:30 το πρωί, απέναντι στον Αμερικανό Kyle Seelig, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.671 στην παγκόσμια κατάταξη. Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Αριστοτέλη Θάνου με τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου.

Αργότερα για το διπλό οι Στέφανος Σχινάς και Γιάννης Ξυλάς θα παίξουν με τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ολλανδό Sidane Pontjodikromo και τον Γερμανό Kai Wehnelt. Στα προημιτελικά του διπλού θα αγωνιστούν και οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας, που θα αντιμετωπίσουν τον Σλοβάκο Tomas Lanik και τον Λιθουανό Pijus Vaitiekunas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots