Καλές εμφανίσεις για Σχινά και Σακελλαρίδη στην Ιταλία

 
Στέφανος Σχινάς
Στέφανος Σχινάς
tn team Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:46

Στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula αγωνίστηκαν οι Στέφανος Σχινάς και Στέφανος Σακελλαρίδης, με τον πρώτο να μπαίνει στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, ολοκληρώνοντας σήμερα τις πορείες τους, παρά τις πολύ καλές προσπάθειες τους.

Ο Σχινάς πήρε bye για τον 2ο γύρο των προκριματικών, όπου κέρδισε τον Ιταλό Paolo Emilio Cossu Floris με 6-2, 6-3 και πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Σήμερα αντιμετώπισε για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό τον Ρώσο Andrey Chepelev, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.344 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Τον κοίταξε στα μάτια, αλλά ηττήθηκε μετά από ένα κλειστό παιχνίδι που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, με 6-4, 7-5.

Στο κυρίως ταμπλό απευθείας αγωνίστηκε ο 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος έκανε επίσης έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά "λύγισε" στις λεπτομέρειες από τον Ιταλό Stefano Napolitano, με 6-4, 7-6 (4).

Εκτός από τους Σχινά και Στέφανο Σακελλαρίδη, στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας αγωνίστηκαν και οι Μιχάλης και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που δεν μπόρεσαν να μπουν στο κυρίως ταμπλό. Ο Μιχάλης ηττήθηκε από τον Ιταλό Filippo Verdese με 6-4, 3-6, 10-6, ενώ ο Δημήτρης από τον Αργεντινό Gian Matias Di Natale, No.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Αύριο και οι 4 Έλληνες που συμμετέχουν στο τουρνουά, θα παίξουν στο διπλό, αντίπαλοι μάλιστα, για μια θέση στα προημιτελικά. Οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης θα είναι στη μια πλευρά του γηπέδου και οι Στέφανος Σχινάς και Μιχάλης Σακελλαρίδης στην άλλη.

Στο Santa Margherita di Pula βρίσκεται και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που αγωνίζεται στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών των 25.000 δολαρίων της ITF. Η 19χρονη Ελληνίδα, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.338 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Σακελλαρίδη έκανε σήμερα την πρεμιέρα της και νίκησε την Ιταλίδα Federica Bilardo με 6-3, 6-0.

Την Πέμπτη η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Polina Leykina, που βρίσκεται στο Νο.653 της WTA αλλά έχει φτάσει και στο Νο.184 στο παρελθόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots