1ος τελικός για τον Σκορίλα

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 - 14:29

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε τον Αυστραλό Kody Pearson με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε ITF $15,000 τουρνουά στα μονά.

Η μεγάλη εβδομάδα του Σκορίλα στο Monastir της Τυνησίας συνεχίζεται, με τον 23χρονο Έλληνα τενίστα να κερδίζει σήμερα τον Pearson με 7-5, 6-4, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Θα είναι ο 1ος τελικός για τον Σκορίλα σε ITF Futures διοργάνωση στα μονά, μετά από δυο χαμένους ημιτελικούς. Στα διπλά έχει κατακτήσει 3 τίτλους, έναν σε 25άρι τουρνουά και δυο σε 15άρια.

Στον σημερινό ημιτελικό ο Αλέξανδρος βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 1ο σετ, κατάφερε όμως να πάρει πίσω το break πριν να είναι αργά και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στο 12ο game έκανε νέο break, επιστρέφοντας από το 40-15, για να πάρει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας αθλητής δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και έκανε το μοναδικό break στο 10ο game, κερδίζοντας μάλιστα τους 7 τελευταίους πόντους του παιχνιδιού, για να "κλειδώσει" τη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά στο court.

Στον αυριανό πρώτο του τελικό, ο Αλέξανδρος θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Alberto Barroso Campos, No.4 στο ταμπλό και Νο.745 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, που συνέτριψε στον άλλον ημιτελικό τον Ιταλό Stefano Reitano με 6-0, 6-1. Ο Barroso Campos πηγαίνει για τον 3ο τίτλο του σε ITF διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει και 25άρι τουρνουά στο παρελθόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots