Νέα μεγάλη εμφάνιση και 2ος τελικός για τον Σκορίλα

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 - 14:41

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας πραγματοποίησε μια νέα σπουδαία εμφάνιση στο NANA Tennis Club, για να κερδίσει και τον Βρετανό Stuart Parker με 2-0 σετ και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.772 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, προκρίθηκε στον 2ο τελικό της καριέρας του σε ITF Pro διοργάνωση στα μονά και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στα hardcourt γήπεδα του NANA Tennis Club.

Σήμερα ο Σκορίλας έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, για να επικρατήσει του Βρετανού Stuart Parker, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.692 στον κόσμο, με 6-4, 6-3.

Μάλιστα, χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω στο 1ο σετ, στο οποίο έχανε με 2-3 και κέρδισε τα 4 από τα 5 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε ένα προβάδισμα με 4-0 και απέκτησε πλήρη έλεγχο στο ματς. Ο Parker προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε τη διαφορά στο ένα break και έκανε το 4-2 και το 5-3, αλλά ο Σκορίλας έμεινε ψύχραιμος και έκλεισε το ματς στο σερβίς του στο 9ο game, μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Στην εκπληκτική εβδομάδα του στο Ηράκλειο, ο Σκορίλας έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τον Αυστριακό Jonas Trinker με 6-2, 7-6 (1), τον Γάλλο Benjamin Pietri με 6-1, 6-3, τον Ολλανδό Sidane Pontjodikromo (No.2 στο ταμπλό) με 6-3, 6-2 και φυσικά τον Stuart Parker με 6-4, 6-3.

Θα βρεθεί για 2η φορά σε τελικό μετά από τον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir που είχε παίξει τον περασμένο Αύγουστο και θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του στα μονά στο ITF Pro Circuit αύριο (στα διπλά έχει 3 τίτλους), ενάντια στον Τσέχο Jakub Nicod, που είναι 19 ετών και βρίσκεται στο Νο.691 της ΑΤΡ.

Ο Nicod κάνει επίσης ένα πολύ μεγάλο τουρνουά και στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Εσθονό Oliver Ojakaar με 6-4, 4-6, 6-4. Ο τελικός με τον Σκορίλα θα γίνει την Κυριακή, στις 10 το πρωί.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τα διπλά για αυτή την 1η εβδομάδα του NANA ITF World Tennis Tour στη Χερσόνησο Ηρακλείου, με την παρουσία των Δημήτρη και Στέφανου Σακελλαρίδη στον τελικό του διπλού ανδρών.

Τα αδέρφια Σακελλαρίδη δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Ελβετούς Dario Huber και Jakob Kahoun, γνώρισαν την ήττα με 6-2, 6-2 και ολοκλήρωσαν με τη 2η θέση αυτή την πρώτη εβδομάδα στα γήπεδα του NANA Tennis Club.

Στο διπλό των γυναικών πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Ιταλίδες Matilde Mariani και Gaia Squarcialupi, που κέρδισαν στον τελικό τις Ela Nala Milic και Amelie Smejkalova, με 1-6, 7-5, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots