Σάκκαρη: "Περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tennisnews team Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:50

Μετά τη βράβευσή της από τον ΠΣΑΤ, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στα μέσα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κίνημα #MeToo, λέγοντας πως και η ίδια ως γυναίκα σ' αυτή την κοινωνία βιώνει αυτό τον φόβο.

"Είναι κάτι στενάχωρο, δεν το είδε κανένας να έρχεται", είπε η Σάκκαρη, για τις αποκαλύψεις και το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα.

"Eυτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνονται. Έχω πει κι εγώ πολλές φορές ότι περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι, γιατί είμαι κοπέλα και ζούμε σε μία τέτοια κοινωνία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αλλά η δύναμη και το σθένος αυτών των γυναικών ήταν κάτι το απίστευτο", πρόσθεσε.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στα αθλητικά βραβεία ΠΣΑΤ, για 2η συνεχόμενη χρονιά. Είχε μια φανταστική χρονιά, αναμφίβολα την καλύτερη της καριέρας της και την έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως είπε και η ίδια μετά τη βράβευση στους δημοσιογράφους.

"Είναι τεράστια η τιμή. Νομίζω πως το να κλείνει η χρονιά με αυτό τον τρόπο είναι κάτι τεράστιο. Για εμένα κλείνει η σεζόν, αλλά ξεκινάει πάλι σε τρεις ημέρες, καθώς ταξιδεύω για την Αυστραλία. Έτσι είναι, όμως, το συγκεκριμένο άθλημα."

Για το από πού αντλεί δύναμη, είπε: "Το γεγονός ότι προέρχομαι από αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα μας, μού δίνει τεράστιο κίνητρο. Το βλέπω στο πως μας αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στο εξωτερικό."

Για τους στόχους της για την ερχόμενη σεζόν: "Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βάζω ποτέ έναν συγκεκριμένο στόχο. Νομίζω πως αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Θέλω απλά να δω τον εαυτό μου να εξελίσσεται και να δω μία καλύτερη εκδοχή μου του χρόνου."

Για το τι της δίνει κίνητρο: "Οι στιγμές που ζω όταν κερδίζω έναν αγώνα είναι απίστευτες. Δεν θα τις άλλαζα με τίποτα. Αυτές μου δίνουν ώθηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.