6 Ελληνικές προκρίσεις στο Ηράκλειο

 
6 Ελληνικές προκρίσεις στο Ηράκλειο
tn team Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 - 22:18

Με τις προκρίσεις της Μάρθας Ματούλα, της Δήμητρα Παύλου, της Έλενας Κοροκοζίδη και της Μιχαέλας Λάκη στις γυναίκες, καθώς και του Αλέξανδρου Σκορίλα και του Στέφανου Σακελλαρίδη στους άνδρες, θα συνεχιστεί με τη φάση των "16" το διεθνές τουρνουά Futures των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα γήπεδα του Lyttos Beach.

Με πολλές ελληνικές νίκες ολοκληρώθηκε σήμερα ο 1ος γύρος των μονών στο διεθνές πρωτάθλημα της ITF της κατηγορίας των 15.000 δολαρίων, που φιλοξενείται στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Η Μιχαέλα Λάκη, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στα μονά και πρωταθλήτρια στα διπλά μαζί με τη Δήμητρα Παύλου, κέρδισε την Ιταλίδα Linda Salvi με 6-4, 6-3.

Η Δήμητρα Παύλου έφτασε σε μια πολύ καλή νίκη, επικρατώντας της Ιταλίδας Martina Spigarelli, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.751 στον κόσμο, με 4-6, 6-4, 6-3.

Η Μάρθα Ματούλα, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό, πέτυχε επίσης μια πολύ μεγάλη νίκη, κερδίζοντας τη Βελγίδα Tilwith Di Girolami, πρωταθλήτρια στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, με 3-6, 7-6 (7), 6-4. Η Μάρθα επέστρεψε από το 1-4 στο tie-break του 2ου σετ, έκανε αυτή τη σπουδαία ανατροπή και πήρε τη νίκη μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά μάχης!

Στον 2ο γύρο του γυναικείου τουρνουά προκρίθηκε και η Έλενα Κοροκοζίδη, στη δεύτερη νίκη της σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης. Η Έλενα έκανε ένα άψογο ματς και επιβλήθηκε της Γαλλίδας Karen Marthiens με 6-1, 6-1 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Στους άνδρες, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Στέφανος Σακελλαρίδης πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος του Τσέχου Dominik Palan, Νο.4 στο ταμπλό, έπειτα από μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών, με 6-4, 4-6, 7-5.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας έμεινε μόνο 65 λεπτά στο court, καθώς κέρδιζε τον Γερμανό Jannik Maute με 6-3, 3-1, που εγκατέλειψε.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, ο Γιάννης Κουντουράκης "λύγισε" από τον Εσθονό Mark Lajal με 7-6 (4), 6-4, ενώ την ήττα γνώρισε και ο Αριστοτέλης Θάνος, από τον Ιταλό Gabriele Bosio, με 6-2, 6-1.

Στις γυναίκες, η Ελένη Χριστοφή ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ιταλίδα Francesca Dell'Edera με 6-2, 3-6, 6-3, ενώ και η Μαρία Ελένη Πούλκα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα από τη Βουλγάρα Daria Shalamanova με 6-0, 6-1.

Αύριο, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, Stephanie Judith Visscher, από την Ολλανδία. Η Παύλου θα παίξει με τη Shalamanova, ενώ η Κοροκοζίδη με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Giuliana Bestetti. Στα προημιτελικά των διπλών, Χριστοφή και Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Da Silva Fick και Visscher, ενώ η Λάκη και η Σέρβα Lola Radivojevic θα παίξουν με τις Νο.2 του ταμπλό, Noelia Bouzo Zanotti και Ani Vangelova.

Στους άνδρες, ο Σκορίλας θα παίξει με το Νο.2 του ταμπλό, Omar Jasika, ενώ ο Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Shinji Hazawa, διεκδικώντας και οι δυο από ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Σκορίλας θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τον Βούλγαρο Gabriel Donev θα αντιμετωπίσει τους Αυστραλούς Matthew Dellavedova και Tom Evans. Στα προημιτελικά των διπλών θα παίξουν και οι Γιάννης Κουντουράκης και Γιάννης Παπουνίδης, που θα αντιμετωπίσουν τους Ιάπωνες Hazawa και Shuichi Sekiguchi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots