Ηράκλειο: Στη 16άδα Στέφανος Σακελλαρίδης και Δήμητρα Παύλου

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 18:50

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, βγάζοντας εκτός το Νο.2 του ταμπλό και Νο.549 στην παγκόσμια κατάταξη, για να προκριθεί στους "16" του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη. Στη 16άδα προκρίθηκε και η Δήμητρα Παύλου.

Ο μόλις 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης πήρε μια ακόμα μεγάλη πρόκριση στο ITF Pro Circuit, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Ηρακλείου τον Κινέζο Tao Mu, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.549 στον κόσμο, με 6-0, 7-6 (5).

Μετά από ένα σαρωτικό ξεκίνημα, ο νεαρός Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 6-0, 3-1 και έμεινε μπροστά με break μέχρι το 5-3 στο 2ο σετ. Ο Mu αντεπιτέθηκε και κατάφερε να περάσει μπροστά με 5-6, 15-40, ο Στέφανος όμως άντεξε σ' αυτή την αντεπίθεση, έμεινε στο σετ και κράτησε και το σερβίς του, για να το στείλει σε tie-break. Εκεί βρέθηκε πίσω με 2-5, αλλά κατάφερε να κερδίσει τους 5 επόμενους πόντους και να "σφραγίσει" την πολύ μεγάλη νίκη του και την είσοδο στους "16" καλύτερους του τουρνουά του Nana Tennis Club.

Την πρόκριση για τη 16άδα των μονών πήρε και η επίσης 18χρονη Δήμητρα Παύλου, η οποία επιβλήθηκε της Ιταλίδας Ginevra Parentini Vallega Montebruno με 6-3, 6-2 σε 73 λεπτά, σε ένα παιχνίδι που είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Σήμερα στα γήπεδα του Nana Golden Beach αγωνίστηκε και ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αμερικανό Michael Zhu με 6-3, 6-1. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό Kai Lemstra με 6-4, 6-2, ενώ η Στυλιανή Ρουσσοπούλου ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Luca Udvardy με 6-0, 6-3.

Αύριο θα γίνει ο 2ος γύρος των μονών και η προημιτελική φάση των διπλών. Για τα μονά, η Παύλου θα αντιμετωπίσει τη συμπαίκτριά της στο διπλό, Luca Udvardy, ενώ ο Σακελλαρίδης θα παίξει με τον Lemstra.

Για το διπλό των ανδρών, το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παιχνίδι των Μιχάλη Σακελλαρίδη και Στέφανου Σχινά, κόντρα στους Χρήστο Αντωνόπουλο και Αλέξανδρο Σκορίλα. Στις γυναίκες, η Παύλου και η Udvardy θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Bianca Elena Barbulescu και Maria Sara Popa, ενώ η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Ρουσσοπούλου θα παίξουν με τη Βρετανίδα Lauryn John-Baptiste και την Ουκρανή Oleksandra Oliynykova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots