Ηράκλειο: Στον 2ο γύρο Χριστοφή, Παύλου, Κοροκοζίδη και Σκορίλας

 
Ελένη Κοροκοζίδη
Ελένη Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 - 19:07

Οι Ελένη Χριστοφή, Δήμητρα Παύλου, Έλενα Κοροκοζίδη και Αλέξανδρος Σκορίλας προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια και χρειάστηκε tie-break στο 3ο σετ για να ολοκληρωθεί, η Δήμητρα Παύλου έκαμψε την αντίσταση της Σέρβας Andrea Obradovic με 6-1, 1-6, 7-6 (5).

Η Παύλου είχε χάσει ένα προβάδισμα με 5-3 στο 3ο σετ, στο οποίο βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, αφού έχανε με 2-4 στο tie-break. Κατάφερε τελικά να κερδίσει τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του αγώνα και να πάρει την πρόκριση.

Στις "16" θα βρίσκεται και η Ελένη Χριστοφή, η οποία κέρδισε την Ιταλίδα Ginevra Parentini Vallega Montebruno με 6-3, 6-0. Εύκολη νίκη πανηγύρισε και η Έλενα Κοροκοζίδη, που χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να επιβληθεί της Ινδής Aaddi Gupta με 6-1, 6-1.

Η Μαριάνθη Χριστοφορίδου έκανε καλή προσπάθεια απέναντι στη Γερμανίδα Silvia Ambrosio, Νο.1 στο ταμπλό, δεν απέφυγε όμως την ήττα, με 6-3, 6-2. Ήττα και για την Έλλη Λογοθέτη, που δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σέρβα Dunja Maric, από την οποία ηττήθηκε με 6-3, 6-3.

Στο τουρνουά των ανδρών, ο Στέφανος Σακελλαρίδης εγκατάλειψε την αναμέτρησή του με τον Αλέξανδρο Σκορίλα όταν ήταν πίσω με 4-6, 0-2 λόγω ενός τραυματισμού και έτσι ο Σκορίλας πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια του Γιάννη Κουντουράκη, που μετά από ένα πολύ κλειστό σετ ηττήθηκε τελικά από τον Κινέζο Tao Mu, No.2 στο ταμπλό και Νο.557 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-1.

Αύριο το τουρνουά 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου θα συνεχιστεί με τον 2ο γύρο των μονών και τα προημιτελικά των διπλών. Η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει τη Maric, η Παύλου θα παίξει με την Ρωσίδα Anastasia Grechkina, ενώ η Κοροκοζίδη θα παίξει με την Ιταλίδα Matilde Mariani.

Στο διπλό, η Κοροκοζίδη και η Ilinca Dalina Amariei από τη Ρουμανία, θα αντιμετωπίσουν την Παύλου και την συμπαίκτριά της από την Αργεντινή, Agustina Chlpac. Τέλος, για το ανδρικό τουρνουά, ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Richard Zusman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots