2ος συνεχόμενος τίτλος για την Αθηνά στην Κύπρο! (pics)

 
Αθηνά Γρηγοριάδου
Αθηνά Γρηγοριάδου Famagusta Tennis Club
tennisnews team Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 - 8:46

Σαρώνει η Αθηνά Γρηγοριάδου στην Κύπρο, καθώς μια εβδομάδα μετά τον τίτλο στο Παραλίμνι, κατέκτησε ακόμα έναν διεθνές τίτλο στη Λεμεσό! Φιναλίστ στο τουρνουά των αγοριών ήταν ο Ηρακλής Καλάνοφ.

Δυο φανταστικές εβδομάδες πραγματοποίησε η Αθηνά Γρηγοριάδου στην Κύπρο. Την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον πρώτο τίτλο της στα μονά σε διοργάνωση της Tennis Europe, στο Παραλίμνι και το TE U16 Limassol Sporting Club, ένα τουρνουά 3ης κατηγορίας U16.

Αυτή την εβδομάδα, η 13χρονη Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το Famagusta Tennis Cup U14, ένα τουρνουά 3ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe, που φιλοξενείται στο ομώνυμο club της Λεμεσού.

Η Αθηνά κέρδισε δυο αγώνες την Πέμπτη, όταν και ολοκληρώθηκε εκτάκτως το τουρνουά. Το πρωί κέρδισε την Κύπρια Κωνσταντίνα Τεμβριώτη με 6-2, 6-0, ενώ το μεσημέρι επιβλήθηκε της Βρετανίδας Flora Johnson για τον μεγάλο τελικό, με 6-3, 6-2. Έχασε δηλαδή μόλις 7 games σ' αυτούς τους δυο κρίσιμους αγώνες.

Συνολικά είχε ένα άψογο τουρνουά η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία κέρδισε ακόμα δυο παίκτριες που εκπροσώπησαν την Κύπρο, την Άννα Ασαντουλίνα (6-2, 6-3) και την Ηλιάνα Τέρι (6-0, 6-0), εξίσου εύκολα. Έχασε δηλαδή 12 games στην πορεία της μέχρι τον τίτλο, σε 4 αναμετρήσεις (3 χαμένα games ανά αγώνα). Έχοντας πετύχει άλλες 4 νίκες στο Παραλίμνι, η Αθηνά έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις της Tennis Europe.

Πολύ καλές παρουσίες είχαν και οι άλλοι αθλητές μας που συμμετείχαν στο τουρνουά της Λεμεσού. Ο Ηρακλής Καλάνοφ ήταν φιναλίστ στο ταμπλό των αγοριών, κερδίζοντας 4 αγώνες με μόλις 8 χαμένα games. Τα 4 απ' αυτά τα έχασε στα ημιτελικά από τον Ανδρέα Μεσσή, που επίσης έκανε πολύ καλό τουρνουά και έφτασε μέχρι την τελική 4άδα. Ο Καλάνοφ τον κέρδισε με 6-4, 6-0 για να μπει στον τελικό, όπου γνώρισε την ήττα από τον Κύπριο Ανδρέα Τίμινη, με 6-0, 6-2. Στο ταμπλό των αγοριών συμμετείχε ακόμα ο Έκτορας Τσατσάκης, που ξεκίνησε από τα προκριματικά (όπως και ο Μεσσής) και έφτασε μέχρι τη φάση των "16".

Στα κορίτσια, εκτός από τη Γρηγοριάδου που πρωταγωνίστησε, στους ημιτελικούς αγωνίστηκε χθες και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία απέκλεισε τις προηγούμενες μέρες τις Κύπριες Αντωνία Αχιλλέως (6-0, 6-0) και Χριστιάνα Σεβαστού (6-2, 6-0) για να μπει στις "4" καλύτερες. Ηττήθηκε όμως από τη Flora Johnson με 6-2, 6-3, μένοντας έτσι εκτός τελικού.

(Φωτογραφίες: Famagusta Tennis Club)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots