Στη 2η θέση η Αθηνά

 
Η Αθηνά Πήττα με τον προπονητή της Rafa Nadal Academy, Craig Walker
Η Αθηνά Πήττα με τον προπονητή της Rafa Nadal Academy, Craig Walker
tennisnews team Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 - 11:00

Η πολύ καλή εβδομάδα της Αθηνάς Πήττα στη Γκραν Κανάρια της Ισπανίας ολοκληρώθηκε με μια δυναμική παρουσία στον τελικό του Gran Canaria Yellow Bowl στα μονά και φυσικά τον ημιτελικό στα διπλά.

Η Αθηνά ολοκλήρωσε την εκπληκτική εβδομάδα της στο Τέλντε της Γκραν Κανάρια με ήττα από την Ισπανίδα Raquel Gonzalez Vilar, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.492 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF, έπειτα από έναν αμφίρροπο τελικό, με 6-2, 3-6, 2-6.

Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.897 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο ITF Juniors Tour σε έναν τελικό, έπαιξε καλό τένις και κοίταξε στα μάτια την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή της Ισπανίδα, αλλά στο τέλος είχε λιγότερες δυνάμεις από εκείνη.

Συνολικά πάντως είχε μια εξαιρετική παρουσία στο χωμάτινο τουρνουά της Γκραν Κανάρια, όπου κέρδισε στον 1ο γύρο την Ισπανίδα Eva Alvarez Sande με 6-3, 4-6, 6-2 και στον 2ο γύρο την Εσθονή Karola Suviste με 6-4, 6-1.

Στα προημιτελικά σημείωσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας την Ισπανίδα Naroa Aranzabal, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.361 στον κόσμο στα 18άρια, με το εντυπωσιακό 6-2, 6-1. Στα ημιτελικά κέρδισε ακόμα μια πολύ καλή παίκτρια την Ισπανίδα Meritxell Boix Molla, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 4-6, 6-3.

Θυμίζουμε πως και στα διπλά η Αθηνά είχε πολύ καλή πορεία, φτάνοντας έως τα ημιτελικά, μαζί με την Κορεάτισσα συμπαίκτριά της Eun Ji Lee. Και εκεί μάλιστα απέκλεισε τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Ισπανίδες Aranzabal και Raquel Caballero Chica, πριν ηττηθεί στα ημιτελικά από τις Βρετανίδες Ella McDonald και Hannah Read.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots