Πρωταθλητής και στην Πάτρα ο Μιχαλακόπουλος

 
Πρωταθλητής και στην Πάτρα ο Μιχαλακόπουλος
tn team Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 - 18:01

Τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe κατέκτησε ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος μετά την Πτολεμαϊδα, αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο διεθνές τουρνουά της Πάτρας. Τίτλος στο διπλό για την Ελισάβετ Μελαχροινούδη - τα τελικά αποτελέσματα από όλα τα ταμπλό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Patras Junior, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. "Νίκη" Πατρών.

Πρωταγωνιστής στο τουρνουά των αγοριών ήταν ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος προπονείται στην ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου, στον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας. Ο Άλκης κέρδισε στον τελικό τον Miroslav Morozov από τη Ρωσία με 6-0, 6-3 και ολοκλήρωσε τη φανταστική του εβδομάδα, με 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μόλις 13 χαμένα games σ' αυτούς τους 6 αγώνες!

Ήταν επίσης ο δεύτερος διαδοχικός τίτλος του σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού μια εβδομάδα πριν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στο Ptolemaida Juniors. Συνολικά κέρδισε τον 3ο τίτλο του στα μονά και 4ο μαζί με τα διπλά, σε τουρνουά της Tennis Europe.

Να σημειωθεί πως λόγω ενός θέματος που δημιουργήθηκε και έμειναν εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος 12 ετών κάποιοι αθλητές, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΦΟΑ θα μπορεί να συμμετέχει στο τουρνουά, αλλά ως αναπληρωματικός. Μετά από επικοινωνία της ΕΦΟΑ με τη Διεθνή Ομοσπονδία, προέκυψε πως όσα παιδιά δεν δήλωσαν εμπρόθεσμα την πλήρη συμμετοχή τους, θα μπορέσουν να βρεθούν στο Πανελλήνιο μόνο εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις, από αθλητές/-τριες που δεν θα προσέλθουν για να αγωνιστούν.

Όσον αφορά τους άλλους τελικούς που έγιναν σήμερα στην Πάτρα, ο Μιχαλακόπουλος διεκδίκησε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του από τον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Αλέξανδρο Νούλα, όμως τα δυο ελληνόπουλα ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς από τον Ρουμάνο David Ioan Arcip και τον Γάλλο Andrea Baudel, με 6-3, 3-6, 10-6.

Στο διπλό των κοριτσιών, σε έναν τελικό με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο, η Ελισάβετ Μελαχροινούδη και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Sonia Erika Butuc Cerchez, κέρδισαν τις Ελένη Δάψη και Ραφαέλα Καναβαράκη με 6-1, 6-2, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες.

Τέλος, η Butuc Cerchez κατέκτησε τον τίτλο και στο μονό, όπου κέρδισε τη Βρετανίδα Ophelia Korpanec Davies, μια παίκτρια που προπονείται με τον Έλληνα προπονητή Νίκο Ψωμιάδη, με 6-1, 7-5.

Patras Junior - Τελικά αποτελέσματα:
Μονό αγοριών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Sergey Pankov
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Μαρίνος Καρνιάτης
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Άλκης Μιχαλακόπουλος
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Γεράσιμος Κουτσογιώργος
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Miroslav Morozov
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Nikita Berdin
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Egor Navrazidi
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Αλέξανδρος Νούλας
Play-off (νοκ άουτ) Άλκης Μιχαλακόπουλος (Ελλάδα)
Μονό κοριτσιών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Karina Maria Capuzu
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Ελένη Δάψη
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Ραφαέλα Καναβαράκη
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Sonia Erika Butuc Cerchez
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Βενετία Λέκα
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Alix Rios
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Ophelia Korpanec Davies
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Yelena Lebeau
Play-off (νοκ άουτ) Sonia Erika Butuc Cerchez (Ρουμανία)
Διπλά
Αγόρια 12 David Ioan Arpic (Ρουμανία)
Andrea Baudel (Γαλλία)
Κορίτσια 12 Sonia Erika Butuc Cerchez (Ρουμανία)
Ελισάβετ Μελαχροινούδη (Ελλάδα)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots