1ος τίτλος για τον Μητσάκο, 2η θέση για την Παύλου στην Πρέβεζα

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 14:14

Μια μόλις εβδομάδα μετά την πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό σε τουρνουά της ITF, o Θοδωρής Μητσάκος κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές πρωτάθλημα στα 18άρια στην Πρέβεζα. Τη 2η θέση στα μονά και στα διπλά πήρε η Δήμητρα Παύλου.

Η εξαιρετική εβδομάδα του Θοδωρή Μητσάκου ολοκληρώθηκε σήμερα στα γήπεδα της Γ.Ε. Πρέβεζας, με τη νίκη του στον τελικό του διεθνούς πρωταθλήματος U18 της ITF επί του Καναδού Christophe Clement, με 7-5, 7-6 (5).

Ήταν μια δύσκολη μάχη που κέρδισε ο Θοδωρής, ο οποίος αγωνίστηκε για 2η διαδοχική εβδομάδα σε τελικό στο ITF Juniors Tour. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε παίξει στον 1ο τελικό του σε ITF διοργάνωση, στην πόλη Kelibia της Τυνησίας - και τότε σε διοργάνωση της Grade 4 κατηγορίας, όπως και στην Πρέβεζα.

Ολόκληρη την εβδομάδα στην Πρέβεζα, ο Θοδωρής δεν έχασε ούτε ένα σετ. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Αυστριακό Marko Milosavljevic με 6-2, 6-2, στον 2ο γύρο τον Γιώργο Βάλαρη με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά τον Βρετανό Matthew Rankin με 6-4, 6-4 και στα ημιτελικά τον Αδαμάντιο Σταύρακα με 6-1, 6-2.

Ο 17χρονος Έλληνας αθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.320 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μετά τη σημερινή επιτυχία του αναμένεται να βελτιώσει το career high του, έχει κερδίσει και 3 τίτλους στα διπλά, το 2019 στη Ρόδο (με Γιάννη Κουντουράκη) και το 2021 στα Σκόπια (με Attila Boros) και στο Kelibia (με Christian Andre Sheng Liew), όμως δεν είχε κερδίσει ξανά τίτλο στα μονά, στο tour της ITF.


Ο Θοδωρής Μητσάκος

Στο τουρνουά των κοριτσιών, η Δήμητρα Παύλου πήρε τη 2η θέση, καθώς ηττήθηκε σε έναν κλειστό τελικό σήμερα από την Αυστραλή Roisin Gilheany, με 5-7, 1-6. Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα και για τη Δήμητρα, Νο.185 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, που είχε χάσει μόνο ένα σετ στους 4 προηγούμενους αγώνες της, για να μπει στον τελικό.

Το σετ αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο της στο τουρνουά, πριν κάνει την ανατροπή και κερδίσει τη Γαλλίδα Astrid Lew Yan Foon με 3-6, 6-2, 6-2. Στη συνέχεια έφτασε τα 8 κερδισμένα σετ στη σειρά, επικρατώντας στον 2ο γύρο της Σλοβένας Masa Viriant με 6-1, 6-1, στα προημιτελικά της Ελένης Καρανταλή με 6-3, 7-5 και στα ημιτελικά της Βουλγάρας Jana Stojanova με 6-3, 6-2.

Η 17χρονη Δήμητρα πήρε επίσης τη 2η θέση και στο διπλό, όπου έφτασε στον τελικό με τη Δέσποινα Μαστροδήμα. Οι δυο Ελληνίδες τενίστριες ηττήθηκαν χθες στον τελικό από τις Gilheany και Aisling O'Connor, με 2-6, 5-7.


Η Δήμητρα Παύλου

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots