"Άγγιξαν" μια μεγάλη πρόκριση τα κορίτσια μας

 
"Άγγιξαν" μια μεγάλη πρόκριση τα κορίτσια μας
tn team Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 - 9:45

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών 14, έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί της Ελβετίας, τελικά όμως "λύγισε" στο match tie-break του διπλού κι έτσι έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδό της στην τελική φάση των European Summer Cups.

Η ελληνική ομάδα, η οποία έχει αρχηγό αποστολής τον Νίκο Αλεξίου, έφτασε ως την ημιτελική φάση στη Β' Ζώνη των προκριματικών του European Summer Cups, που γίνονται στο Sobota της Πολωνίας, χάρη στην εύκολη νίκη της επί της Εσθονίας την Κυριακή.

Τη 2η μέρα των αγώνων, τα κορίτσια μας κοίταξαν στα μάτια την πολύ δυνατή ομάδα της Ελβετίας, ηττήθηκαν όμως "στα σημεία" με 2-1. Συγκεκριμένα, η Αθηνά Γρηγοριάδου έχασε σε ένα πολύ κλειστό ματς από την Jehanne Erard. Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ισοφάρισε, κερδίζοντας σε επίσης κλειστό ματς την Kristyna Paul, ενώ στα διπλά η ομάδα μας με τις Παναγιωτίδου και Μυρτώ Πρωιμάκη προηγήθηκε με σετ, ηττήθηκε όμως στο match tie-break από τις Ελβετίδες.

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 1-2
Αθηνά Γρηγοριάδου - Jehanne Erard 7-6 (6), 5-7, 2-6
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου - Kristyna Paul 6-3, 4-6, 7-5
Παναγιωτίδου/Πρωιμάκη - Erard/Kellenberger 6-3, 6-7 (4), 4-10

Σήμερα, την τελευταία μέρα του προκριματικού τουρνουά, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία για την 3η θέση. Είναι ένας αγώνας που θα προσφέρει βαθμούς, όχι όμως και τη δυνατότητα πρόκρισης, αφού στην τελική φάση πέρασαν οι δυο πρώτες ομάδες του τουρνουά, Ελβετία και Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots