Νικηφόρο ξεκίνημα για τα κορίτσια μας στην Πολωνία (pics)

 
Νικηφόρο ξεκίνημα για τα κορίτσια μας στην Πολωνία (pics)
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 10:55

Η ελληνική ομάδα των κοριτσιών U14 ξεκίνησε με νίκη την προσπάθειά της στα προκριματικά των European Summer Cups της Πολωνίας, επικρατώντας της Εσθονίας με 3-0. Σήμερα, η ομάδα μας θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση, απέναντι στην Ελβετία.

Χωρίς να χάσουν ούτε ένα σετ, τα κορίτσιας μας πέτυχαν σαρωτική νίκη εις βάρος της Εσθονίας με 3-0 και προκρίθηκαν στις "4" καλύτερες ομάδες της Β' Ζώνης των προκριματικών του European Summer Cups U14, που φιλοξενείται στο Sobota της Πολωνίας.

H ελληνική ομάδα, με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Αλεξίου, αποτελείται από τις Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Αθηνά Γρηγοριάδου και Μυρτώ Πρωιμάκη.

Την 1η μέρα των αγώνων, οι Γρηγοριάδου και Παναγιωτίδου "καθάρισαν" την υπόθεση πρόκριση από τα δυο μονά, με την Αθηνά να χάνει μόνο 2 games από την Adriana Roots και την Αλεξάνδρα μόλις ένα game από τη Simona Alter. Τα δυο κορίτσια κέρδισαν καθαρά και το διπλό αργότερα.

Β' Ζώνη, Κ14 (Sobota, Πολωνία) - Προκριματικά European Summer Cups (Προημιτελικά)

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ 3-0
Αθηνά Γρηγοριάδου - Adriana Roots 6-1, 6-1
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου - Simona Alter 6-1, 6-0
Γρηγοριάδου/Παναγιωτίδου - Alter/Marie Lapimaa 6-3, 6-3

Σήμερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στον τελικό, που ισοδυναμεί και με είσοδο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Summer Cups.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by poseidon_tennisacademy (@poseidon_tennis)

Στο μεταξύ, η ελληνική ομάδα στα αγόρια 14, δεν κατάφερε να μπει στην τελική 4άδα, στο αντίστοιχο τουρνουά που πραγματοποιείται στο Royan της Γαλλίας. Στον προ-προκριματικό γύρο, η Ελλάδα κέρδισε την Κύπρο με 3-0 και μπήκε στην 8άδα, όμως χθες ηττήθηκε από την πανίσχυρη Πολωνία κι έτσι θα μείνει εκτός τελικής φάσης Summer Cups.

Η ομάδα μας, με αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Μίζιο, εκπροσωπείται στη Γαλλία από τους Ιωάννη Σακκά, Ανδρέα Μεσσή και Κωνσταντίνο Καρπούζα. Από δω και πέρα θα συμμετέχει στο consolation ταμπλό για να διεκδικήσει μια από τις θέσεις 5-8 του προκριματικού τουρνουά των Summer Cups και σήμερα θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Σλοβακίας.

Β' Ζώνη, Α14 (Royan, Γαλλία) - Προ-προκριματικός γύρος European Summer Cups

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 3-0
Κωνσταντίνος Καρπούζας - Κωνσταντίνος Μεγάλεμος 6-0, 6-1
Ανδρέας Μεσσής - Μάριος Πραστίτης 6-3, 6-1
Καρπούζας/Σακκάς - Πραστίτης/David Yalanuzyan 6-2, 6-2

Β' Ζώνη, Α14 (Royan, Γαλλία) - Προκριματικά European Summer Cups (Προημιτελικά)

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 0-3
Κωνσταντίνος Καρπούζας - Filip Kosinski 3-6, 2-6
Ιωάννης Σακκάς - Mateusz Miton 0-6, 0-6
Καρπούζας/Μεσσής - Miton/Alan Wazny 2-6, 3-6

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots