Νικηφόρα πρεμιέρα για τα κορίτσια μας στη Λεμεσό!

 
Νικηφόρα πρεμιέρα για τα κορίτσια μας στη Λεμεσό!
tn team Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 - 21:24

Η Εθνική μας ομάδα στα 12άρια των κοριτσιών, κέρδισε την αντίστοιχη της Βουλγαρίας και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Nations Challenge.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, η Αναστασία Χριστοφορίδου γνώρισε την ήττα από την Briyana Ivanova με 6-1, 6-0 και έτσι η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω με 0-1.

Στη συνέχεια όμως, η Ραφαέλα Καναβαράκη ισοφάρισε, χάρη σε μια πολύ καλή νίκη που πέτυχε επί της Νο.1 της Βουλγαρίας στα 12άρια, Mihaela Bobeva, με 6-3, 6-1.

Στο διπλό, η ομάδα μας, που έχει αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Μίζιο, έκανε την ολική επαναφορά, με τη Ραφαέλα Καναβαράκη και τη Βασιλική Μιχαλοπούλου να κερδίζουν τις Briyana Ivanova και Nikol Ivanova, με 6-2, 6-2.

Με την πολύ σημαντική αυτή νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Βουλγαρίας, η Ελλάδα μοιράζεται την 1η θέση του ομίλου με την πανίσχυρη Γαλλία, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Αν ωστόσο τα κορίτσια μας πάρουν τη νίκη, θα είναι πλέον "αγκαλιά" με την μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του Tennis Europe Nations Challenge. Την πρόκριση θα πάρει η 1η ομάδα του ομίλου, στον οποίο βρίσκεται ακόμα και η οικοδέσποινα των αγώνων Κύπρος.

Σήμερα ξεκίνησαν την περιπέτειά τους και τα αγόρια U12 στα προκριματικά του Nations Challenge. Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που αγωνίζεται στο Karlovac της Κροατίας, ηττήθηκε σήμερα από την γηπεδούχο Κροατία με 2-1.

Ήταν πολύ κλειστό το tie και τα παιδιά έκαναν πολύ καλές προσπάθειες, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν την πορεία τους με νίκη. Στο πρώτο ματς, ο Γιώργος Σινάνης ηττήθηκε από τον Ivan Dumbovic με 6-2, 6-2. Στη συνέχεια, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος γνώρισε την ήττα από τον Jou-George Gnjidic με 6-4, 6-3.

Η ελληνική ομάδα, της οποίας αρχηγός είναι ο Χρήστος Τοκατλίδης, έκλεισε την ημέρα με μια νίκη στο διπλό, με τους Θανάση Ζαβουργιανό και Άλκη Μιχαλακόπουλο να επικρατούν των Ivan Dumbovic και Dario Zorica με 7-5, 6-3.

Αύριο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, με τη νίκη πλέον να είναι μονόδρομος, ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Στον όμιλο της ομάδας μας βρίσκεται και η Ιταλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots