Θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση η Ελλάδα

 
Θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση η Ελλάδα
tn team Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 - 22:26

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U12 έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια και σήμερα απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία, όμως τελικά γνώρισε την ήττα και θα παίξει αύριο με την Κύπρο για μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα κορίτσια μας ηττήθηκαν σήμερα από τη Γαλλία με 3-0, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Tennis Europe Nations Challenge στη Λάρνακα της Κύπρου.

Στον πρώτο αγώνα της συνάντησης, η Βάσια Μιχαλοπούλου έπαιξε καλά αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τη Cindy Langlais με 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια, η Ραφαέλα Καναβαράκη έπαιξε με το Νο.1 της Γαλλίας στα 12άρια, την Elisa Rohrbach, αλλά μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώρισε και εκείνη την ήττα, με 7-6 (6) 6-2.

Η Ραφαέλα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο 1ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 2-5, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5. Αργότερα η Rohrbach πέρασε ξανά μπροστά με 6-5, η Ραφαέλα όμως δεν το έβαλε κάτω, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί βρέθηκε μπροστά με 4-1 και με 6-5, είχε δηλαδή και ένα set point, στο οποίο όμως έκανε double fault. Η Γαλλίδα πήρε τους δυο επόμενους πόντους, πήρε το tie-break με 8-6 και με την εξέλιξη αυτή "λύγισε" τη Ραφαέλα, παίρνοντας της στη συνέχεια και το 2ο σετ με 6-2.

Ακολούθησαν τα διπλά, με τις Γαλλίδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά να κάνουν και το 3-0, χάρη στην επικράτηση των Cindy Langlais και Laura Valentine Pop επί των Αναστασίας Χριστοφορίδου και Βάσιας Μιχαλοπούλου με 6-1, 6-0.

Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στη Λάρνακα με αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Μίζιο, θα αντιμετωπίσει αύριο την οικοδέσποινα Κύπρο, για τη 2η θέση του ομίλου. Αν την πάρει, θα προκριθεί στα πλέι οφ όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, απέναντι είτε στη Ρουμανία, είτε στην Ισπανία (θα αναμετρηθούν αύριο για την 1η θέση του άλλου ομίλου).

Στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των αγοριών, που φιλοξενείται στο Karlovac της Κροατίας, η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U12 γνώρισε σήμερα την ήττα από την αντίστοιχη της Σλοβενίας με 3-0.

Στα μονά, ο Γιώργος Σινάνης ηττήθηκε από τον Patrik Semenic με 6-2, 6-2, ενώ ο Άλκης Μιχαλακόπουλος από τον Svit Suljic με 6-2, 6-3. Στο διπλό, ο Θανάσης Ζαβουργιανός και ο Άλκης Μιχαλακόπουλος ηττήθηκαν από τους Lan Konecnik και Svit Suljic με 6-1, 6-3.

Αυτή ήταν η 2η ήττα για την ελληνική ομάδα, της οποίας αρχηγός αποστολής είναι ο Χρήστος Τοκατλίδης, επομένως δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση. Θα αναμετρηθεί όμως αύριο με την Ιταλία για την 3η θέση του ομίλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots