Πρόκριση στην 4άδα για τα κορίτσια μας στην Κύπρο!

 
Πρόκριση στην 4άδα για τα κορίτσια μας στην Κύπρο!
tn team Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 21:17

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U12 κέρδισε την Κύπρο με 3-0 στη Λάρνακα και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας, που έχει αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Μίζιο, πανηγύρισε σήμερα τη δεύτερη νίκη της στη φάση των ομίλων και πήρε χάρη σε αυτή τη 2η θέση του 1ου ομίλου, στο προκριματικό τουρνουά του Tennis Europe Nations Challenge στη Λάρνακα της Κύπρου.

Κέρδισε την οικοδέσποινα Κύπρο με 3-0, με τα κορίτσια μας να μην χάνουν ούτε ένα σετ. Στο πρώτο μονό η Βάσια Μιχαλοπούλου κέρδισε την Μέριλιν Σεραφίδου με 6-1, 6-1. Στο δεύτερο παιχνίδι, η Ραφαέλα Καναβαράκη έπαιξε επίσης φανταστικό τένις και επικράτησε της Θέας Γρηγορίου με 6-1, 6-2.

Τα κορίτσια μας πήραν τον πόντο και στο διπλό, με τις Αναστασία Χριστοφορίδου και Βάσια Μιχαλοπούλου να κερδίζουν τις Άντρεα Παπακυριακού και Θέα Γρηγορίου με 6-4, 6-3.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε κερδίσει και τη Βουλγαρία την πρώτη ημέρα των αγώνων και ηττήθηκε μόνο από τη Γαλλία τη δεύτερη ημέρα. Η Γαλλία πήρε την 1η θέση του ομίλου αφού ήταν αήττητη όλο το τριήμερο και η Ελλάδα πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η βαθμολογία:
1) ΓΑΛΛΙΑ 3-0 (8-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 2-1 (5-4)
3) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1-2 (5-4)
4) ΚΥΠΡΟΣ 0-3 (0-9)

Αύριο, για τα πλέι οφ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, που βγήκε 1η στον άλλον όμιλο του τουρνουά. Η νικήτρια ομάδα, θα πάρει και το ένα από τα δυο εισιτήρια για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των κοριτσιών U12, με την αποστολή φυσικά να είναι πολύ δύσκολη, αφού οι Ρουμάνες ήταν αήττητες στη φάση των ομίλων απέναντι σε Ισπανία, Ισραήλ και Γεωργία.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων και στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U12 των αγοριών στο Karlovac της Κροατίας, με την Ελλάδα να γνωρίζει την ήττα από την Ιταλία με 3-0 και να παίρνει την 4η θέση στον όμιλό της.

Ο Θανάσης Ζαβουργιανός γνώρισε την ήττα παρά την καλή του προσπάθεια από τον Filippo Francesco Garbero με 6-4, 6-1, ενώ στη συνέχεια ο Άλκης Μιχαλακόπουλος ηττήθηκε από τον Carlo Paci με 6-2, 6-2. Στο διπλό, οι Ζαβουργιανός και Γιώργος Σινάνης ηττήθηκαν από τους Garbero και Paci με 6-2, 6-1.

Η ελληνική ομάδα, με αρχηγό αποστολής τον Χρήστο Τοκατλίδη, θα δώσει αύριο τον τελευταίο της αγώνα στο τουρνουά απέναντι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, για την 7η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots