Aridea Cup: Ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί με πολλές ελληνικές επιτυχίες

 
Aridea Cup: Ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί με πολλές ελληνικές επιτυχίες
tn team Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 18:45

Πλούσια σε ελληνικές νίκες ήταν και η σημερινή μέρα στον Ο.Α. Αριδαίας, όπου φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια, Aridea Cup. Την πρόκριση για τα ημιτελικά των μονών πήραν οι Άρτεμις Ασλανισβίλι, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Γεωργία Καλαμάρη, Στέφανος Πουρναρόπουλος, Χριστόφορος Μανόπουλος και Σταύρος Μαστρογαμβράκης.

Μετά τους δυο συνεχόμενους τίτλους της στο Κιλκίς και στα Κουφάλια, η Άρτεμις Ασλανισβίλι προελαύνει και στην Αριδαία, όπου διεκδικεί τον 3ο διαδοχικό τίτλο της σε τουρνουά της Tennis Europe. Η 15χρονη αθλήτρια της Collective Tennis School, Νο.115 στην κατάταξη της Ευρώπης στα 16άρια, κέρδισε τη Ρουμάνα Daria-Maria Anghel, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα Gala Ivanovic, που κέρδισε την Ana Mitevska με 4-6, 7-5, 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου με τη Γεωργία Καλαμάρη. Η Παναγιωτίδου κέρδισε τη Ρουμάνα Alexandra Irina Anghel, No.5 στο ταμπλό, με το εμφατικό 6-2, 6-1 και έφτασε τις 3 νίκες στο τουρνουά, με μόλις 8 χαμένα games! Η Ελληνογαλλίδα Καλαμάρη, που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γερμανίδας Sophia Ksandinov, με 6-4, 1-6, 6-3.

Τρεις Έλληνες θα βρεθούν και στα ημιτελικά του μονού αγοριών. Ο Χριστόφορος Μανόπουλος συνεχίζει να εντυπωσιάζει και μια εβδομάδα μετά το Koufalia Cup, όπου κατέκτησε τον τίτλο στο ντεμπούτο του σε τουρνουά της Tennis Europe, πάει για τον τίτλο και στην Αριδαία. Σήμερα απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, τον Βρετανό Maxwell Castle, με 6-2, 6-1.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Πουρναρόπουλο, που έκανε επίσης έναν εκπληκτικό αγώνα και κέρδισε τον Βίκτωρ Καλαϊτζή με 6-0, 6-1. Άψογος ήταν και ο Σταύρος Μαστρογαμβράκης, που απέκλεισε τον Αριστοτέλη Θεοχάρη με 6-0, 6-0 και θα παίξει στον άλλον ημιτελικό με τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Ρουμάνο Rares Teodor Pieleanu, που κέρδισε τον Ανδρέα Λοϊζά με 7-5, 6-2, παρά την πολύ καλή προσπάθεια του τελευταίου.

Στα διπλά, οι Μανόπουλος και Μαστρογαμβράκης απέκλεισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τους Castle και Νικόλα Χατζηαβραάμ, με 7-5, 6-2. Αύριο θα παίξουν με τους Καλαϊτζή και Παύλο Τσιτσιπά, που επικράτησαν του Άγγελου Αυγέρη και του Πουρναρόπουλου με 7-5, 6-1.

Στα ημιτελικά πέρασαν και οι Στέργιος Αχιλλέας Παπαδόπουλος και Αριστοτέλης Θεοχάρης, που επικράτησαν των Αντώνη Κίτσιου και Θανάση Στεφανόπουλου με 6-4, 6-3. Θα αντιμετωπίσουν για μια θέση στον τελικό τον Σαουδάραβα Bader Idrees και τον Πολωνό Tadeusz Michalowski, που κέρδισαν τους Δημήτρη Μελίσσογλου και Rares Teodor Pieleanu με 4-6, 7-5, 10-8.

Τέλος στα ημιτελικά του διπλού κοριτσιών θα είναι η Ασλανισβίλι, που θα διεκδικήσει το "double" μαζί με την συμπαίκτριά της Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη, μετά τη νίκη τους σήμερα επί των Μερόπης Μαρίας Μπατζή και Ana Mitevska με 6-0, 6-2. Στα ημιτελικά Ασλανισβίλι και Μπαρμπαγιάννη θα παίξουν με τις Ρουμάνες Alexandra Irina και Daria Maria Anghel, που κέρδισαν τις Ευγενία Σίσκου Στρατηλάτη και Μαρία Τσιρώνη με 6-2, 7-5.

Οι κορυφαίες του ταμπλό Άννα Δεμιρτζή και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κέρδισαν τις Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου και Έλενα Παλιούρα με 6-4, 6-0 και θα αντιμετωπίσουν στον άλλον ημιτελικό τις Γεωργία Καλαμάρη και Αλεξάνδρα Μάγια, που απέκλεισαν τις Ναταλία Μπάτσιου και Θεοδώρα Λιάπη με 6-2, 6-1.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (21/08)

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα σε όλα τα ταμπλό μέχρι τώρα:

Μονά
Αγόρια 16  
Κορίτσια 16  
Διπλά
Αγόρια 16  
Κορίτσια 16  
Προκριματικά Μονών
Αγόρια 16 Ολοκληρώθηκαν
Κορίτσια 16 Ολοκληρώθηκαν

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots