1η θέση στο consolation στα Τίρανα για τη Λυδία Παναγιωτίδου

 
Λυδία Παναγιωτίδου
Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:44

Η Λυδία Παναγιωτίδου πήρε την 1η θέση στο consolation ταμπλό του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe στο National Sports Park των Τιράνων. Πολύ καλές εμφανίσεις για την Ηλιάνα Σηφάκη, που έφτασε μέχρι την τελική 4άδα στο μονό, πολλές ακόμα ελληνικές παρουσίες.

Η Λυδία Παναγιωτίδου κατάφερε να τερματίσει 1η στο ταμπλό consolation των κοριτσιών στο National Sports Park Open, τουρνουά της 2ης κατηγορίας στα 12άρια της Tennis Europe. Η Λυδία δεν έχασε κανένα game από την Ιταλίδα Amalia Dormi, ούτε από την Αλβανίδα Enki Hyseni, για να περάσει στον τελικό, όπου ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κοσοβάρας Learta Muharremi.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού κοριτσιών, η Λυδία είχε περάσει απευθείας στον 2ο γύρο, όπου είχε ηττηθεί από τη Ρουμάνα Alexia Maria Brabete παρά την καλή της προσπάθεια με 6-3, 6-4.

Πολύ καλή πορεία έκανε η Ηλιάνα Σηφάκη, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του μονού. Και η Ηλιάνα ξεκίνησε από τον 2ο γύρο την προσπάθειά της, όπου κέρδισε τη Μαυροβούνια Sofia Popovic με 6-0, 6-0. Στη συνέχεια απέκλεισε τη Ρωσίδα Nicole Naidanova με 6-3, 6-2 για να μπει στις "4" καλύτερες, όπου γνώρισε την ήττα από τη Ρουμάνα Andreea Kurta με 6-1, 6-2.

Η Μαρία Άνδρα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, καθώς και εκείνη έπαιξε με bye στον 2ο γύρο και πέρασε εκεί την Αλβανίδα Ariel Sulovari με 6-0, 6-0, ηττήθηκε όμως στον προημιτελικό από την Τυνήσια Jasmine Ben Aba με 6-2, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Altea Cieno με 6-2, 6-3. Στο consolation ταμπλό η Κωνσταντίνα κέρδισε τη Sulovari με 4-2, 4-0 και μπήκε στα ημιτελικά, όπου όμως γνώρισε την ήττα από τη Muharremi με 5-4 (4), 4-1.

Στο διπλό, η Δημητρακοπούλου και η Παναγιωτίδου συνεργάστηκαν και κέρδισαν τις Ιταλίδες Alexandra και Amalia Dormi με 6-0, 6-1, για να προκριθούν στα ημιτελικά. Εκεί γνώρισαν την ήττα από τις Ρουμάνες Alexia Maria Brabete και Andreea Kurta, με 6-4, 6-1.

Στο διπλό έπαιξαν και οι άλλες δυο Ελληνίδες που αγωνίστηκαν στα Τίρανα, Μαρία Άνδρα και Ηλιάνα Σηφάκη, που ηττήθηκαν στα προημιτελικά μετά από μια πολύ κλειστή αναμέτρηση από τις Ben Aba και Cieno, με 6-4, 1-6, 10-8.

Τέλος, στα αγόρια αγωνίστηκε ο Φίλιππος Σπανός, ο οποίος ηττήθηκε μετά από ένα κλειστό ματς στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τον Αλβανό Denis Gaba με 7-6 (2), 6-4. Έκανε μια νίκη στη συνέχεια στο consolation ταμπλό, απέναντι στον Αλβανό Olger Qarri με 5-3, 0-4, 5-3, αλλά δεν αγωνίστηκε στα ημιτελικά.

Στο διπλό έκανε επίσης μια νίκη, μαζί με τον Gorjan Vukikjevikj από τη Βόρεια Μακεδονία, κερδίζοντας τον Κύπριο Aleksandr Asadullin και τον Αλβανό Arber Dano με 6-4, 6-4. Στα ημιτελικά ο Φίλιππος και ο συμπαίκτης του ηττήθηκαν από τον Ilija Ilic και τον Matej Popov με 7-6 (2), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots