Στους ημιτελικούς του Βελιγραδίου Πήττα και Χριστοφορίδου

 
Στους ημιτελικούς του Βελιγραδίου Πήττα και Χριστοφορίδου
tn team Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 17:55

Η Αθηνά Πήττα προκρίθηκε στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά του Βελιγραδίου της ITF στο διπλό, ενώ η Μαριάνθη Χριστοφορίδου είχε εξασφαλίσει νωρίτερα ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του μονού στην ίδια διοργάνωση.

Η Αθηνά Πήττα και η Σέρβα Emilija Zdravkovic κέρδισαν για την προημιτελική φάση του διπλού του Bozocni Turnir τις Μαριάνθη Χριστοδορίδου και Νικολέτα Παρετζόγλου με 6-4, 6-4, για να προκριθούν στα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της J4 κατηγορίας της Σερβίας.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Πολωνή Olivia Bergler και την Μαυροβούνια Divna Ratkovic.

Η Χριστοφορίδου θα είναι στους ημιτελικούς του μονού αύριο, καθώς απέκλεισε μετά από ένα μεγάλο ματς σήμερα τη Σέρβα Sasa Sakura Stula, με 2-6, 6-2, 7-6. Θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Anna Kantor, Νο.6 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό.

Η Μαριάνθη πέτυχε ακόμα δυο πολύ καλές νίκες στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Σέρβα Petra Konjikusic με 6-4, 6-4 και στον 2ο γύρο την Κροάτισσα Nora Zuvela με 6-2, 4-6, 7-5.

Στα προημιτελικά του μονού αγωνίστηκε σήμερα και η Αθηνά Πήττα, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.433 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors. Η 17χρονη Ελληνίδα κέρδισε νωρίτερα στην εβδομάδα τη Βελγίδα Indira Lepage με 6-3, 6-1 και την Ουγγαρέζα Melinda Biro με 6-2, 6-1, όμως σήμερα έπαιξε με την κορυφαία του ταμπλό και Νο.169 στον κόσμο, Divna Ratkovic, από την οποία ηττήθηκε με 6-2, 6-2.

Στο ταμπλό των προκριματικών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Νικολέτα Παρετζόγλου και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου. Η μόλις 14χρονη Παναγιωτίδου, κέρδισε τις Σέρβες Jelena Gojkovic (7-5, 6-2) και Milica Stosovic (6-0, 6-2) για να μπει στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπου ηττήθηκε από μια άλλη Σέρβα, την Ana Savkovic (2-6, 3-6). Η Παρετζόγλου κέρδισε τη Σέρβα Andjela Krejic (6-4, 6-1) και ηττήθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από την Ουγγαρέζα Melinda Biro (4-6, 1-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots