Πρωταθλήτριες Λυδία και Αλεξάνδρα στο διπλό - φιναλίστ στο μονό η Λυδία

 
Πρωταθλήτριες Λυδία και Αλεξάνδρα στο διπλό - φιναλίστ στο μονό η Λυδία
tn team Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 - 21:47

Οι Λυδία και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κατέκτησαν μαζί τον 2ο τίτλο τους στο ITF Circuit, κερδίζοντας την 1η θέση στο διπλό του Pointer Open στα Σκόπια. Φιναλίστ στο μονό ήταν η Λυδία.

Μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό του οποίου και τα δυο σετ πήγαν στο tie-break, οι αδερφές Παναγιωτίδου πήραν τη νίκη απέναντι στις Σκοπιανές Jana Bozinovska και Katja Ivanovska με 7-6 (2), 7-6 (6) και αναδείχθηκαν νικήτριες στο διπλό του Pointer Open, τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF, που φιλοξενήθηκε στο Pointer Club στα Σκόπια.

Οι δυο Ελληνίδες τενίστριες, που αμφότερες αγωνίζονται στον Ο.Α. Θεσσαλονίκης, κατέκτησαν μαζί τον 2ο τίτλο της σε ITF διοργάνωση, αφού είχαν κερδίσει άλλο ένα J30 τουρνουά, στην Πέγια στο Κόσοβο, το περσινό καλοκαίρι.

Για την Αλεξάνδρα, αυτός ήταν ο 5ος τίτλος σε ITF διοργάνωση στο διπλό, 2ος στη φετινή χρονιά, μετά το J100 της Λεμεσού που κέρδισε τον Μάρτιο μαζί με την Άρτεμη Ασλανισβίλι. Έχει κερδίσει και 2 ITF τίτλους στα μονά - και τους 2 το 2023 στην Πέγια.

Εκτός από τη νίκη της στο διπλό, η μόλις 14χρονη Λυδία έπαιξε και στον τελικό του μονού σήμερα, όπου υπέστη την ήττα από τη Βόσνια Tea Kovacevic με 7-5, 6-0.

Στο 1ο σετ πάλεψε πολύ σκληρά η πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 14άρια, μετά την απώλειά του ωστόσο λύγισε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη μάχη. Παρά την ήττα στο τέλος ήταν δίχως αμφιβολία μια πολύ σπουδαία εβδομάδα για τη νεαρή αθλήτρια, που όχι μόνο πέτυχε 7 νίκες σε 8 αναμετρήσεις σε μονά και διπλά, αλλά προκρίθηκε και στον 1ο της τελικό σε ITF διοργάνωση.

Ελληνικό χρώμα είχε και ο τίτλος στο διπλό αγοριών στο Pointer Open, όπου πρωταθλητές ήταν οι Στέφανος Πουρναρόπουλος και Άγγελος Αυγέρης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots