Τίτλος για τον Σπύρου στο Ναϊρόμπι

 
Τίτλος για τον Σπύρου στο Ναϊρόμπι
tn team Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 17:45

Ο Χρήστος Σπύρου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του J4 τουρνουά της ITF, East Africa Junior Circuit, που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ναϊρόμπι. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στο ITF Juniors Tour για τον 15χρονο Έλληνα αθλητή.

Μια φανταστική εβδομάδα είχε ο Χρήστος Σπύρου στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του ITF J4 East Africa Junior Circuit, μαζί με τον Σέρβο Nikola Jovic.

Οι δυο αθλητές, Νο.8 στο ταμπλό, κέρδισαν στον πολύ κλειστό τελικό τους Ιάπωνες Takamasa Mishiro και So Ogiri, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-6 (6), 7-6 (7).

Στα ημιτελικά είχαν αποκλείσει και το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τον Νοτιαφρικανό Daniel Crowie και τον Γάλλο Hugo Soares, με 6-4, 6-2. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Αμερικανούς Diego Marin και Udhbhav Nersu με 6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά πέρασαν με walkover το εμπόδιο των Γιαπωνέζων Satoru Nakajima και Natsuki Yamamoto, No.3 στο ταμπλό.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας σε ITF επίπεδο για τον 15χρονο Έλληνα αθλητή, No.2 στην κατάταξη των αγοριών 15 στην Ελλάδα.

Ο Σπύρου έπαιξε απευθείας και στο κυρίως ταμπλό του μονού στο Ναϊρόμπι, όπου κέρδισε στον πρώτο του αγώνα τον Καμερουνέζο Cabrel Jordan Kenfack Azankia, με 6-3, 7-5.

Προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου έπαιξε καλά απέναντι στον 16χρονο Πορτογάλο Luis Migel Saraiva, Νο.14 στο ταμπλό, προηγήθηκε με σετ, δεν κατάφερε όμως να φτάσει τελικώς στη νίκη και υπέστη την ήττα με 4-6, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots