Ήττα "στα σημεία" και 2η θέση για την Παναγιωτίδου

 
Ήττα "στα σημεία" και 2η θέση για την Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 - 16:11

Η Λυδία Παναγιωτίδου έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας στα 12άρια που φιλοξενήθηκε στο Famagusta Tennis Club της Λεμεσού, κατακτώντας τη 2η θέση.

Η Λυδία Παναγιωτίδου έπαιξε και σήμερα πολύ καλά, αλλά ηττήθηκε μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό από τη Ρουμάνα Sofia-Maria Nakov, με 6-1, 0-6, 10-8.

Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στα 12άρια στην Ελλάδα, δεν ξεκίνησε τόσο καλά στον τελικό και έχασε την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ, ωστόσο στο 2ο σετ ανέβηκε πολύ, κυριάρχησε και δεν έχασε ούτε ένα game.

Στο match tie-break οι δυο παίκτριες ήταν ισοδύναμες και τελικά η Nakov ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 10-8, κατακτώντας το Famagusta Tennis Cup U12 G2, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Θυμίζουμε πως η Λυδία είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στη Λεμεσό. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έδωσε στα μονά δεν έχασε άλλο σετ. Στη φάση των ομίλων έχασε μόλις 3 games, κερδίζοντας την Κύπρια Θέλμα Χρυσαφή με 6-0, 6-1, την Αμερικανίδα Lara Sarkis  6-0, 6-0 και την Γαλλίδα Eloise Clerc με 6-1, 6-1.

Στη συνέχεια κέρδισε για την προημιτελική φάση τη Ρουμάνα Alexia Maria Brabete με 6-4, 6-3 και στα ημιτελικά επικράτησε της Κύπριας Άντρεας Γεωργίου Παπακυριακού με 6-3, 6-3.

Στα διπλά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, μαζί με τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Brabete. Πρώτα είχαν κερδίσει τις Kristina Demidenko και Saida Ismail με 6-0, 6-0, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν τις Lisa Bolton και Valeriia Kaminskaia με 6-4, 6-3.

Στα ημιτελικά κέρδισαν τις Γεωργίου Παπακυριακού και Teodora Sfirnaciuc με 6-2, 6-3, ενώ στον τελικό κέρδισαν χθες τις Sandra Ciobica και Sofia-Maria Nakov με 6-0, 6-3.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση Tennis Europe για τη Λυδία, που είχε κερδίσει στις αρχές της χρονιάς το τουρνουά 1ης κατηγορίας Open 10/12 TCBB στο Boulogne-Billancourt της Γαλλίας, επίσης στα διπλά, έχοντας και τότε στο πλευρό της την Brabete.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots