Ημιτελικά στην Πρέβεζα Ασλανισβίλι, Πήττα και Λοϊζάς

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 22:00

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η Αθηνά Πήττα και ο Ανδρέας Λοϊζάς προκρίθηκαν στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της ITF U18 που φιλοξενείται στην Πρέβεζα.

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία κέρδισε τη Βρετανίδα Imogen Haddad, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.398 στην παγκόσμια κατάταξη U18, με 6-4, 6-4.

Αυτό είναι μόλις το 2ο τουρνουά για την Άρτεμη σε ITF διοργάνωση και προκρίθηκε ξανά σε έναν ημιτελικό, αφού ήταν ημιφιναλίστ στο ντεμπούτο της στο ITF Circuit, τον περασμένο Νοέμβριο στο J3 τουρνουά της Λευκωσίας.

Στα ημιτελικά της J4 διοργάνωσης της Πρέβεζας, η Άρτεμις θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Africa Burillo Berezak, που κέρδισε την Τουρκάλα Ece Gencer, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό του μονού κοριτσιών, η Αθηνά Πήττα θα αντιμετωπίσει την Aleksandra Gabrovska από τη Βουλγαρία. Η Αθηνά συνέτριψε την Βρετανίδα Hannah Read με 6-0, 6-1, ενώ η Gabrovska, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισε την Ελένη Καρανταλή με 6-2, 6-1.

Στο μονό των αγοριών, ο Ανδρέας Λοϊζάς κέρδισε τον Αυστραλό Hugh Winter, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Fabio De Michele, No.3 στο ταμπλό, που κέρδισε σε ένα κλειστό ματς τον Χρήστο Γκλαβά, με 6-2, 7-6 (6).

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν ο Τσέχος Marek Pazdera, Νο.1 στο ταμπλό, με τον Κύπριο Κωνσταντίνο Τζιακούρη. Ο Pazdera επικράτησε του Ευγένιου Βασιλάκη με 6-4, 6-1, ενώ ο Τζακουρής κέρδισε τον Ισραηλινό Amit Vales με 6-3, 6-1.

Στα διπλά ολοκληρώθηκε σήμερα η ημιτελική φάση, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων παικτών. Οι Νίκος Μπακιρτζής και Ανδρέας Λοϊζάς γνώρισαν την ήττα από τους Τσέχους Petr Panacek και Marek Pazdera, No.1 στο ταμπλό, με 7-5, 6-2. Στον τελικό πέρασαν και οι Kai-Luca Ampaw από τη Μεγάλη Βρετανία και Hugh Winter από την Αυστραλία, που κέρδισαν τον Πορτογάλο Tiago Boschmans και τον Ευγένιο Βασιλάκη, με 7-6 (5), 2-6, 10-3.

Δείτε αναλυτικά όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Preveza Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots