Νίκη και πρόκριση για την Εθνική κοριτσιών U12

 
Λυδία Παναγιωτίδου
Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 19:47

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U12 κέρδισε την αντίστοιχη της Ολλανδίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα πλέι-οφ του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Γ' για το European Summer Cups, που φιλοξενείται στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Η Ελλάδα κέρδισε την Ολλανδία για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Γ' του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups U12, που φιλοξενείται στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Την αρχή έκανε η Κρίστυ Χριστοπούλου, η οποία ήταν πολύ καλή και επιβλήθηκε της Stephanie Blaauwwijk με 6-0, 6-1, δίνοντας τον πόντο στην ελληνική ομάδα.

Η κορυφαία παίκτρια της ομάδας μας, Λυδία Παναγιωτίδου, "σφράγισε" τη νίκη μας στη συνέχεια, επικρατώντας της Emma Sanchez με 6-2, 6-0.

Στο διπλό οι Δανάη Μαργαρίτη και Λυδία Παναγιωτίδου θα αντιμετωπίσουν τις Blaauwwijk και Floor Van Haaster, αλλά ό,τι και αν συμβεί η Ελλάδα εξασφάλισε ήδη την 2η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στους αγώνες πλέι-οφ, που θα γίνουν αύριο.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Κροατία, που πήρε την 1η θέση στον άλλο όμιλο παραμένοντας αήττητη στις 3 αναμετρήσεις της.

Σ' αυτό τον αγώνα η χώρα μας θα διεκδικήσει το ένα από τα δυο εισιτήρια από το τουρνουά, για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αγωνιστούν οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots