Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική κοριτσιών U16

 
Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική κοριτσιών U16
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 19:55

H Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16 πήρε μια μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του Billie Jean King Cup στη Ρόδο, κερδίζοντας με 2-1 την Εσθονία.

Μια μεγάλη πρόκριση πήρε η Εθνική μας ομάδα κοριτσιών U16, που νίκησε την αντίστοιχη της Εσθονίας με 2-1 στους σημερινούς προημιτελικούς του Billie Jean King Cup.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου αγωνίστηκε πρώτη στο σημερινό tie με την Εσθονία, κάνοντας μια καλή προσπάθεια, στο τέλος όμως "λύγισε" και ηττήθηκε από την Grete Gull με 6-4, 6-2.

Ακολούθησε η αναμέτρηση των δυο κορυφαίων των δυο ομάδων, με την Άρτεμη Ασλανισβίλι να επικρατεί της Laura Rahnel με 6-3, 6-0 και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1.

Το διπλό έκρινε τη νικήτρια ομάδα και εκεί Παναγιωτίδου και Ασλανισβίλι πήραν μια μεγάλη νίκη εις βάρος των Gull και Rahnell, με 6-4, 2-6, 10-8.

Αύριο το πρωί, στις 09:30, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή Μεγάλη Βρετανία, για την ημιτελική φάση του τουρνουά.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας, η Ισπανία πέρασε τη Λετονία επίσης με 2-1 και θα παίξει αύριο με την Ουκρανία για την ημιτελική φάση.

Οι νικητές των δυο ημιτελικών θα προκριθούν στην τελική φάση του Billie Jean King Cup στην κατηγορία των 16 ετών και θα αναμετρηθούν στον τελικό της Παρασκευής για την 1η θέση του τουρνουά, που φιλοξενείται στα γήπεδα του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots