Δυο τίτλοι για τον Γιοβάντση στα Σκόπια

 
Δυο τίτλοι για τον Γιοβάντση στα Σκόπια
tn team Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:12

Ο Νοέλ Γιοβάντσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο MTP Open 2022 U12 και αναδείχθηκε νικητής και στα δυο ταμπλό του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Σκοπίων.

Ο Γιοβάντσης κέρδισε στον σημερινό τελικό του μονού τον Aleksandar Grujic με 6-4, 6-2, για να ολοκληρώσει την απίθανη εβδομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το double.

Ούτε ένα σετ δεν έχασε στο τουρνουά των Σκοπίων ο Νοέλ, ο οποίος στη φάση των ομίλων δεν κινδύνεψε σε κανένα παιχνίδι, κερδίζοντας τον Erion Prizreni με 6-0, 6-1, τον Marko Aleksovski με 6-2, 6-3 και τον Stefan Debreshlioski με 6-0, 6-0.

Μπήκε στα νοκ άουτ, όπου κέρδισε πρώτα τον Kristijan Djotov με το συντριπτικό 6-0, 6-0, για να μπει στα ημιτελικά. Εκεί βρήκε αντίσταση από τον Nikola Markulin, τον οποίο όμως κατάφερε να κερδίσει με 6-3, 6-3, για να μπει στον τελικό, όπου έχασε άλλα 6 games από τον Grujic.

Ούτε στα διπλά έχασε σετ ο Γιοβάντσης, που κέρδισε 4 παιχνίδια μαζί με τον συμπαίκτη του, Marko Aleksovski. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκαν των Marko και Stefan Debreshlioski με 6-1, 6-0, στα προημιτελικά κέρδισαν τους Artem Oliinyk και Marin Stefanovski με 6-1, 6-1, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Darjan Panovski και Vasilij Zakoski με 6-1, 6-2.

Στον τελικό, που έγινε την Παρασκευή, έπαιξαν με τον Kristiyan Enev και τον Calin Mihai Munteanu, κερδίζοντας και αυτό το ματς εύκολα, με 6-2, 6-1.

Ο Νοέλ, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ελλάδα και από την Ουγγαρία και εκπροσωπεί τα χρώματα της Ουγγαρίας στις διεθνείς διοργανώσεις, κέρδισε αυτή την εβδομάδα τους δυο πρώτους τίτλους του σε τουρνουά της Tennis Europe.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, στο Dunakeszi Cup στην ομώνυμη πόλη της Ουγγαρίας, είχε παίξει στον πρώτο του τελικό, αλλά είχε πάρει τη 2η θέση, στο διπλό της διοργάνωσης Category 2 U12 της Tennis Europe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots