"Λύγισαν" στα προημιτελικά Παγώνης και Κουκούλη

 
"Λύγισαν" στα προημιτελικά Παγώνης και Κουκούλη
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 20:29

Ο Ράφα Παγώνης και Διόνη Κουκούλη ηττήθηκαν σήμερα στην προημιτελική φάση του δυνατού τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Tennis Europe, ολοκληρώνοντας αμφότεροι την πολύ καλή τους εβδομάδα στο Μπουλόν-Μπιγιανκόρτ της Γαλλίας.

Ο Παγώνης έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Γάλλο Mario Vukovic, προηγήθηκε μάλιστα με σετ, στο τέλος όμως "λύγισε" μετά από ένα αμφίρροπο και ισορροπημένο 3ο σετ, με 7-5, 1-6, 5-7.

Στα προημιτελικά ολοκλήρωσε την παρουσία της και η Κουκούλη, η οποία λίγο νωρίτερα ηττήθηκε από την Ισραηλινή Daniel Baranes με 1-6, 0-6.

Και τα δυο ελληνόπουλα είχαν μια εξαιρετική εβδομάδα στο Μπουλόν-Μπιγιανκόρτ της Γαλλίας και στη δυνατή indoor διοργάνωση της Tennis Europe, 34eme OPEN 10-12.

Ο Παγώνης δεν είχε κανένα χαμένο σετ μέχρι σήμερα, κερδίζοντας τρεις δυνατούς αγώνες με πολύ καλά αποτελέσματα.  Στον 1ο γύρο επικράτησε του Γάλλου Arthur Cros με 6-1, 6-2, στον 2ο γύρο κέρδισε τον Γάλλο Zakaria Azzaz με 6-0, 6-1, ενώ στον 3ο γύρο κέρδισε τον επίσης Γάλλο Maxence Destappe με 6-0, 7-5.

Η Κουκούλη με τη σειρά της είχε μείνει πίσω με σετ στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά, αλλά κέρδισε τη Γαλλίδα Celestine Guilbert με 3-6, 6-3, 6-2. Στη συνέχεια πανηγύρισε δυο straight sets νίκες, κόντρα στην Πολωνή Zofia Barcik με 6-2, 6-2 και απέναντι στη Γαλλίδα Leora Lopes Ferreria με 6-1, 6-1.

Οι δυο αθλητές μας έπαιξαν και στα διπλά, με τη Διόνη να συνεργάζεται με τη Λετονή Darina Matvejeva και να πετυχαίνουν μαζί μια νίκη, φτάνοντας έως τον 2ο γύρο. Συγκεκριμένα κέρδισαν στον 1ο γύρο την Πολωνή Oliwia Kadzielska και τη Γερμανίδα Sofia Schlaugat με 6-4, 6-1, αλλά στον 2ο γύρο ηττήθηκαν από τις Γαλλίδες Nadia Benyahia και Tanis Siti σε ένα πολύ κλειστό ματς, με 6-4, 6-7 (5), 10-6.

Ο Ράφα έπαιξε μαζί με τον Ολλανδό Rogier Verbeet, αλλά ηττήθηκαν στο match tie-break του 1ου γύρου από τους Γάλλους Modibo Badiane και Igor Brania, με 4-6, 6-2, 10-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots