Ολοκλήρωσε το "double" στο Ρότερνταμ ο Παγώνης

 
Ολοκλήρωσε το "double" στο Ρότερνταμ ο Παγώνης
tn team Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 - 15:55

Μετά τον τίτλο του στα διπλά, ο Ράφα Παγώνης αναδείχθηκε πρωταθλητής και στα μονά, στο FOCUS / ROBEY Open, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Σε έναν πολύ δυνατό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παγώνης "υπέταξε" τελικά τον Βέλγο Rune Hosten με 3-6, 6-2, 10-8 και κατέκτησε τον τίτλο στη διοργάνωση της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Ο αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, Νο.1 στην Ελλάδας στην κατάταξη των αγοριών U12, έχασε για 1η φορά σετ σήμερα, αφού στα υπόλοιπα παιχνίδια του στην εβδομάδα δεν είχε δυσκολευτεί.

Στη φάση των ομίλων είχε χάσει μόλις 5 games, κερδίζοντας τον Γάλλο Nelson Rakotomahanina με 6-0, 6-1, τον Βέλγο Jul Oostvogels με 6-3, 6-1 και τον Ελβετό Noah Honsberger με 6-0, 6-0.

Μπήκε στα πλέι οφ και απέκλεισε τον Βρετανό Kai Max Hodkinson με 6-0, 6-2 στα προημιτελικά και τον Βέλγο Raphael Debelder με 6-0, 7-6 (1) στα ημιτελικά.

Ο Ράφα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην indoor διοργάνωση της Focus Tennis Academy, αφού χθες είχε κερδίσει τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του, τον Γερμανό Luys Calin. Στον τελικό οι δυο τους επικράτησαν των δυο Βέλγων, Rune Hosten και Jul Oostvogels, με 7-6 (3), 5-7, 10-6.

Ο Ράφα έφτασε τους 5 τίτλους συνολικά σε διοργανώσεις της Tennis Europe, χάρη στα δυο τρόπαια που κέρδισε αυτό το διήμερο. Το 2022 είχε κατακτήσει 3 τίτλους, στα μονά στο Patras Junior και στo Ptolemaida Juniors σε Πάτρα και Πτολεμαΐδα αντίστοιχα, καθώς και στα διπλά στο Koblenz Junior Open, στο Koblenz της Γερμανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots