Έκανε το "double" η Παναγιωτίδου στη Θεσσαλονίκη

 
Έκανε το "double" η Παναγιωτίδου στη Θεσσαλονίκη
tn team Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 13:48

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ολοκλήρωσε το "double" στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στην ακαδημία Les Raquettes της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας καθαρά στον σημερινό τελικό του μονού την Stela Dzimovic από τη Σερβία.

Μια μέρα μετά από την επιτυχία στο διπλό, όπου κατέκτησε τον τίτλο με την μικρή της αδερφή, Λυδία, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κατέκτησε τον τίτλο και στο μονό, στο Omilos Protathliton Thessalonikis U16.

Η 16χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, επικράτησε στον σημερινό τελικό της Σέρβας Stela Dzimovic, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.118 στην κατάταξη των κοριτσιών U16 στην Ευρώπη, με 6-2, 6-3.

Έτσι, κέρδισε και τα δυο ταμπλό των κοριτσιών στη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα της Les Raquettes Tennis Academy.

Η Αλεξάνδρα, η οποία κέρδισε τους πρώτους τίτλους της Tennis Europe από το 2021, ενώ συνολικά έφτασε τα 11 τρόπαια Tennis Europe, με τα 6 από αυτά να είναι στα μονά.

Στον 1ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρισκόταν στο Νο.6 του ταμπλό και είναι στο Νο.257 της Ευρώπης στα 16άρια, απέκλεισε την Σκοπιανή Jana Bozinovska με 7-6 (2), 2-6, 6-3. Στον 2ο γύρο κέρδισε τη Βουλγάρα Anastasiya Barzakova με 6-1, 6-2, στα προημιτελικά κέρδισε την κορυφαία του ταμπλό, Σέρβα Gala Ivanovic, με 6-2, 6-1, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε της Βουλγάρας Briyana Ivanova, Νο.3 στο ταμπλό, με 2-6, 6-1, 6-2.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το μονό των αγοριών, όπου πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μεσσής, συμπληρώνοντας έτσι το ελληνικό "καρέ" και στα 4 τρόπαια της διοργάνωσης, αφού για το διπλό των αγοριών είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές χθες οι Άλκης Μιχαλακόπουλος και Στέφανος Πουρναρόπουλος.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots