3ος συνεχόμενος τίτλος για τον Πουρναρόπουλο

 
3ος συνεχόμενος τίτλος για τον Πουρναρόπουλο
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 18:52

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 16άρι τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στην Emilio Sanchez Academy στη Βαρκελώνη.

Ο Πουρναρόπουλος έκανε το 2 στα 2 στην Καταλονία, αφού μια εβδομάδα μετά από το τουρνουά της 1ης κατηγορίας TE U16 του Torello, κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό και στο El Prat, στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Tennis Europe.

Στον σημερινό τελικό, ο Πουρναρόπουλος και ο Ουκρανός συμπαίκτης του, Dmytro Vterkovskyi, κέρδισαν τον Πολωνό Jan Kluczynski και τον Βραζιλιάνο Gabriel Nogueira με 7-6 (3), 6-2.

Μόνο ένα σετ έχασαν στην πορεία τους για τον τίτλο του Emilio Sanchez Academy Youth Cup U16 Πουρναρόπουλος και Vterkovskyi, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Ισπανούς Iker Callone Santo αι Pol Puig Montiel με 7-5, 6-4, στα προημιτελικά τους Τσέχους Jan Zavadil και Vaclav Zavadil με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά τον Πορτογάλο Gustavo Oliveira και τον Κινέζο Xin Zhou με 4-6, 6-1, 10-7.

Ήταν ο 3ος συνεχόμενος τίτλος για τον αθλητή του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στα 16άρια στην Ελλάδα και Νο.6 στα 18άρια, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Torello μαζί με τον Γιάννη Σακκά, ενώ πριν πάει στη Βαρκελώνη είχε κερδίσει και το τουρνουά της U16 διοργάνωσης της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Άλκη Μιχαλακόπουλο.

Στα μονά, ο Πουρναρόπουλος ολοκλήρωσε την πορεία του σήμερα στα ημιτελικά, καθώς ηττήθηκε από τον Vterkovskyi με 6-1, 6-1.

Ήταν μια καλή εβδομάδα και σ' αυτό το ταμπλό για τον 16χρονο Στέφανο, που πέτυχε 3 νίκες για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Ισπανό Pol Puig Montiel με 6-4, 7-6 (3), στον 2ο γύρο τον Κενυάτη Zayyan Virani με 6-4, 6-1 και στα προημιτελικά απέκλεισε τον Γάλλο Dylan Guegan με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots