Ήττα από Ισπανία και 4η θέση για την Εθνική κοριτσιών U16

 
Ήττα από Ισπανία και 4η θέση για την Εθνική κοριτσιών U16
tn team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 15:49

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια έως 16 ετών κατέλαβε την 4η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρόδο, καθώς ηττήθηκε από την Ισπανία με 2-1 στον μικρό τελικό.

Πολύ δύσκολο ήταν το έργο της Ελλάδας σήμερα στη Ρόδο, καθώς αντιμετώπισε την πολύ δυνατή Ισπανία για τον μικρό τελικό του προκριματικού τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 16άρια των κοριτσιών.

Η Δέσποινα Κοσκινά ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από την Eugenia Menendez Zozaya με 6-1, 6-0, ενώ στο άλλο ματς η Μυρτώ Πρωιμάκη ηττήθηκε από τη Meritxell Teixido Garcia με 6-4, 6-4.

Οι Ισπανίδες δεν κατέβηκαν στο διπλό κι έτσι ο πόντος πήρε με "walkover" στην Ελλάδα, που ηττήθηκε με 2-1 στη σειρά.

Δεν χρησιμοποιήθηκε σήμερα η Νο.2 της ελληνικής αποστολής, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γιώργο Παρίσση.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα προκρίθηκε στις "4" καλύτερες ομάδες του τουρνουά μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Κύπρου την Τετάρτη. Την Πέμπτη ηττήθηκε στα ημιτελικά από τη Λετονία με 3-0 κι έτσι έπαιξε σήμερα στον μικρό τελικό με την Ισπανία.

Η τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα γίνει στο Marianske Lazne της Τσεχίας το τριήμερο 7-9 Αυγούστου, με τις 8 καλύτερες ομάδες από τα 4 προκριματικά τουρνουά (2 από το καθένα). Οι 5 καλύτερες ομάδες της τελικής φάσης, θα παίξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Billie Jean King Cup στην Κόρδοβα της Ισπανίας στο τέλος της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots