Πρωταθλήτρια στα διπλά, πέρασε τελικό στα μονά η Κουκούλη

 
Πρωταθλήτρια στα διπλά, πέρασε τελικό στα μονά η Κουκούλη
tn team Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 15:41

Μια τρομερή εβδομάδα διανύει στη Σόφια της Βουλγαρίας η Διόνη Κουκούλη, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του MNDB Open στα μονά πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες, ενώ κατέκτησε ήδη τον τίτλο στο διπλό.

Η Διόνη Κουκούλη έκανε το πρώτο βήμα για ένα "double" στο διεθνές τουρνουά 1ης κατηγορίας στα 12άρια της Tennis Europe στη Σόφια, καθώς μαζί με την Ουκρανή συμπαίκτριά της, Anna Shchavinska, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του MNDB Open.

Στον τελικό η Διόνη και η Shchavinska κέρδισαν εύκολα τις Βουλγάρες Karla Barzakova και Simona Popova, με 6-0, 6-2.

Νωρίτερα στο τουρνουά, είχαν κερδίσει ακόμα τις Ilina Ilieva και Melanie Stoichkova με 6-2, 6-2, τις Polina Orlova και Sofiya Zakharkiv με 6-3, 6-3, καθώς και τις Korana Barisic και Raya Petkova με 5-7, 6-2, 10-8.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στη χρονιά για την αθλήτρια του Ο.Α. Βούλας, Νο.2 στη χώρα μας στα 12άρια, μετά το Patras Juniors στην Πάτρα, όπου επίσης είχε κερδίσει το ταμπλό των διπλών. Συνολικά ήταν το 5ο της τρόπαιο σε διοργάνωση της Tennis Europe, με τα 4 από αυτά να είναι στα διπλά.

Αύριο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το "double" στο τουρνουά της Βουλγαρίας και συγχρόνως να κερδίσει τον 2ο τίτλο της στα μονά στο tour της Tennis Europe, καθώς θα παίξει και στον τελικό του μονού.

Σήμερα, η Διόνη επικράτησε στον ημιτελικό της Βουλγάρας Lara Borisova με 7-6 (4), 6-0.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Ελληνίδα αθλήτρια απέκλεισε ακόμα τις Νο.1 και Νο.4 της Βουλγαρίας, κερδίζοντας τη Raya Markova με 2-6, 6-2, 6-1 και την Isabella Zhecheva με 3-6, 6-3, 6-3 σε δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια, ενώ κέρδισε και τη Ρωσίδα Zlata Durmanova με 6-0, 6-2.

Αύριο θα παίξει στον τελικό απέναντι σε μια ακόμα παίκτρια από τη Ρωσία, την Polina Orlova, που έχει ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 27 νικών σε 28 αναμετρήσεις σε τουρνουά της Tennis Europe φέτος και 31 νίκες σε 33 αναμετρήσεις μονών συνολικά στην καριέρα της!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots