Δυο τελικοί για την Παναγιωτίδου στο Πάζαρτζικ

 
Δυο τελικοί για την Παναγιωτίδου στο Πάζαρτζικ
tn team Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 - 14:09

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου έφτασε σε δυο τελικούς στο Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας και στο διεθνές πρωτάθλημα στα 18άρια Favorit Cup ITF, στα μονά και στα διπλά μαζί με την αδερφή της, Λυδία Παναγιωτίδου.

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχαν στο χωμάτινο τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στην πόλη του Πάζαρτζικ οι αδερφές Παναγιωτίδου, που έφτασαν μέχρι τον τελικό του διπλού της διοργάνωσης της J30 κατηγορίας.

Στον 1ο γύρο οι δυο Ελληνίδες απέκλεισαν σε ένα δύσκολο ματς τις Βουλγάρες Anastasiya Barzakova και Aleksandra Rangelova με 7-6 (6), 6-4. Στα προημιτελικά έβγαλαν εκτός τις Ρουμάνες Alexia Clara Adascalitei και Cristina Maria Mitran με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν δυο ακόμα Ρουμάνες, τις Νο.4 στο ταμπλό, Naema Labib αι Ingrid Ioana Sanduleasa, με 6-4, 6-4.

Στον τελικό η Αλεξάνδρα και η Λυδία, Νο.2 στο ταμπλό, γνώρισαν την ήττα από τις Ρουμάνες Andreea Diana Soare και Alexia Ioana Tatu, Nο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Στο μονό η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου έφτασε επίσης έως τον τελικό, κερδίζοντας τη Βουλγάρα Ilona Kasabova με 6-1, 6-0, την Ρουμάνα Alexia Clara Adascalitei με 6-3, 6-0, τη Βουλγάρα Galena Krastenova με 6-1, 2-6, 6-1 και τη Ρουμάνα Alexia Ioana Tatu με 6-1, 3-6, 6-2. Στον τελικό, ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Melis Rasim με 6-4, 6-1.

Πολύ καλή πορεία έκανε και η Λυδία, που είναι μόλις 13 ετών. Στον 1ο γύρο απέκλεισε την Temenujka Radovska με 6-2, 7-5 και στον 2ο γύρο την επίσης Βουλγάρα Nikol Ivanova με 2-6, 6-4, 5-1 (εγκατάλειψη), πριν ολοκληρώσει στα προημιτελικά της J30 διοργάνωσης U18 της ITF την πορεία της, με ήττα από τη Γερμανίδα Katharina Spieth με 6-1, 6-1.

Στο Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκαν ακόμα η Έλενα Παλιούρα, που έπαιξε στο κυρίως ταμπλό, αλλά και η Ευθυμία Κωνσταντάτου, που συμμετείχε στα προκριματικά. Αμφότερες έφτασαν ως τα προημιτελικά στο διπλό.

Στα αγόρια είχαμε τη συμμετοχή του Σταύρου Μαστρογαμβράκη, που έφτασε μέχρι τους "16" στα μονά, αλλά και του Θοδωρή Παπαδόπουλου, που είχε μια νίκη και μια ήττα στα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots