Πρωταθλητές στα διπλά Μεσσής, Πουρναρόπουλος και Μάγια στο Παραλίμνι

 
Πρωταθλητές στα διπλά Μεσσής, Πουρναρόπουλος και Μάγια στο Παραλίμνι
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 16:25

Οι Ανδρέας Μεσσής και Στέφανος Πουρναρόπουλος αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διπλό αγοριών της διοργάνωσης της ITF στο Παραλίμνι της Κύπρου, ενώ στο διπλό κοριτσιών τον τίτλο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Μάγια.

Σε έναν τελικό με αμιγώς ελληνικό χρώμα για το διπλό των αγοριών, οι Ανδρέας Μεσσής και Στέφανος Πουρναρόπουλος επικράτησαν των Κωνσταντίνου Λουκόπουλου και Γιάννη Σακκά με 6-2, 7-5, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο ITF J30 τουρνουά του Παραλιμνίου.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τον 15χρονο Μεσσή σε τουρνουά της ITF στα διπλά, 2ος συνολικά αφού έχει κερδίσει φέτος και το J30 τουρνουά της Giza στην Αίγυπτο.

Για τον Πουρναρόπουλο, αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στα διπλά σε ITF τουρνουά, 3ος στη φετινή χρονιά μετά το J30 της Peja και το J60 του Βελιγραδίου.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Αλεξάνδρα Μάγια και η Μολδαβή συμπαίκτριά της, Iana Semichina, κέρδισαν τις Αυστραλές Savannah James και Naima Luthra με 6-2, 6-4, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες.


H Iana Semichina και η Αλεξάνδρα Μάγια

Ήταν στο Νο.1 του ταμπλό οι δυο αθλήτριες, με τη 16χρονη Αλεξάνδρα να κατακτά τον 8ο τίτλο της καριέρας της σε ITF διοργάνωση, 5ο στη φετινή χρονιά, μετά από τους τίτλους που κέρδισε στα J30 τουρνουά της Μυτιλήνης, της Peja και του Shkoder, καθώς και στο J60 του Siroki Brijeg.

Ο Μεσσής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και το "double" στα ταμπλό των αγοριών αύριο, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του μονού, κερδίζοντας τον Ιταλό Filippo Alfano με 6-3, 6-2, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον Έλληνα αθλητή.

Στον τελικό αύριο θα αντιμετωπίσει τον Κύπριο Νικήτα Σκλεαρένκο, που στον άλλον ημιτελικό επικράτησε του Πουρναρόπουλου με 7-5, 6-3, έπειτα από ένα κλειστό ματς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots