Στους ημιτελικούς του Βελιγραδίου Παναγιωτίδου και Μεσσής

 
Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 21:32

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Ανδρέας Μεσσής προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του Data-Driven Lab Open στο Βελιγράδι, ενώ ο Μεσσής θα παίξει και στον τελικό του διπλού, μαζί με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο.

Τις εντυπωσιακές τους πορείες στο διεθνές J60 τουρνουά του Βελιγραδίου συνεχίζουν η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Ανδρέας Μεσσής, που αμφότεροι διεκδικούν τους τίτλους της ITF διοργάνωσης στα μονά.

Η Παναγιωτίδου, Νο.2 στο ταμπλό των κοριτσιών και Νο.442 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, κέρδισε σήμερα για τα προημιτελικά τη Σέρβα Elena Milutinovic με 6-4, 7-5. Στους προηγούμενους γύρους είχε κερδίσει επίσης την Σκοπιανή Sara Mitevska με 6-4, 6-3 και την Σέρβα Teodora Vlajic με 6-4, 6-4.

Αύριο, η Αλεξάνδρα θα αντιμετωπίσει την επίσης Σέρβα Milica Popovski, που είναι 18 χρονών και βρίσκεται στο Νο.470 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, διεκδικώντας μια θέση για τον τελικό της Κυριακής.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο Μεσσής, Νο.2 στο ταμπλό των αγοριών, που κέρδισε σήμερα τον Σέρβο Simeon Stankovic (Νο.8 ταμπλό) με 7-6 (3), 6-1. Και για τον Ανδρέα, Νο.403 στον κόσμο στα 18άρια, ήταν η 3η straight sets νίκη του, αφού είχε αποκλείσει δυο ακόμα Σέρβους στους πρώτους γύρους, τον Mateja Stefanovic με 6-4, 6-3 και τον Jovan Matovic με 6-2, 6-1.

Αύριο ο Ανδρέας θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Marcell Kovacs από την Ουγγαρία, που έβγαλε εκτός το Νο.4 του ταμπλό, Aleksa Oparnica, με 6-4, 6-1.

Παράλληλα, ο Μεσσής διεκδικεί και τον τίτλο στο διπλό μαζί με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο. Οι δυο Έλληνες κέρδισαν στον σημερινό ημιτελικό τον Σέρβο Oliver Kocanovic και τον Κινέζο Shixun Zhu με 7-6 (5), 6-2 και αύριο θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στους Ιταλούς Alex Guidi και Riccardom Pasi.

Ο Πουρναρόπουλος έπαιξε και στο μονό, όπου γνώρισε την ήττα από τον Σέρβο Ognjen Jagrovic, με 6-3, 6-4.

Τέλος, την ελληνική αποστολή στο Βελιγράδι πλαισίωσε και η Μαρία Ματσουκατίδη, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, πέτυχε συνολικά 4 νίκες και έφτασε μέχρι την τελική 16άδα, όπου τη σταμάτησε η Σέρβα Anastasija Cvetkovic, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.474 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots