Les Petits As: Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Παγώνης

 
Ο Ραφαήλ Παγώνης και ο Phasin Sinchalong από την Ταϊλάνδη, με τον οποίο προπονήθηκε στο Les Petits As.
Ο Ραφαήλ Παγώνης και ο Phasin Sinchalong από την Ταϊλάνδη, με τον οποίο προπονήθηκε στο Les Petits As.
tn team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 17:26

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε το πέρασμά του από τα προκριματικά του Les Petits As ο Ραφαήλ Παγώνης, ο οποίος έκανε σήμερα το 3 στα 3 και εξασφάλισε μια θέση στο κυρίως ταμπλό. Έχασε match point για να μπει στο κυρίως ταμπλό η Λυδία Παναγιωτίδου, ενώ στην σπουδαία διοργάνωση της Γαλλίας αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Αυγέρης.

Μετά το πετυχημένο του χθεσινό ξεκίνημα, όπου κέρδισε τον Γάλλο Tom Lacides με 7-6 (4), 6-1 και τον Βρετανό Samuel Fussell (Νο.10 στο ταμπλό) με 6-3, 6-1, ο Ραφαήλ Παγώνης έκανε σήμερα το 3 στα 3 και εξασφάλισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Les Petits As.

O αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, Νο.2 στην Ελλάδα στα 14άρια και Νο.134 στην Ευρώπη, έπαιξε σήμερα με έναν μη Ευρωπαίο παίκτη, τον Κορεάτη Jungho Kim, και τον κέρδισε με 7-5, 6-3, για τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών της σπουδαίας διοργάνωσης της Γαλλίας, που ανήκει στη Super Category της Tennis Europe και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους κορυφαίους στα 14άρια απ' όλο τον κόσμο.

Ο Παγώνης βρέθηκε πίσω με 1-5 στο 1ο σετ, έκανε όμως μια απίθανη ανατροπή, κερδίζοντας 6 συνεχόμενα games. Στο 2ο σετ είδε το υπέρ του 3-1 να γίνεται 3-3, δεν πτοήθηκε όμως και πήρε τα 3 επόμενα games για να κλείσει το ματς.

Έναν πόντο μακριά από την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό έφτασε και η Λυδία Παναγιωτίδου, Νο.1 στο ταμπλό των προκριματικών των κοριτσιών και Νο.28 στην Ευρώπη στα 14άρια.

Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στην Ελλάδα στα 14άρια, έκανε σήμερα την πρεμιέρα της στο τουρνουά παίζοντας απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου κέρδισε την Jasmine Maria Stroe από τη Ρουμανία με 7-5, 6-3.

Την ίδια μέρα έπαιξε για τον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο με την Ρωσίδα Victoria Khastsaeva, No.14 στο ταμπλό και Νο.43 στην Ευρώπη στα 14άρια, απέναντι στην οποία είχε match point στο match tie-break, δεν το αξιοποίησε όμως και τελικά ηττήθηκε στο 3ο match point της Khastsaeva, με 1-6, 6-3, 13-11.

Στα προκριματικά του Les Petits As στο Tarbes της Γαλλίας αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Αυγέρης, Νο.1 στη χώρα μας στα 14άρια, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.50 στην Ευρώπη, ο οποίος έκανε σήμερα την πρεμιέρα του στον 2ο προκριματικό γύρο και ηττήθηκε σε ένα πολύ κλειστό ματς από τον Ρουμάνο David Ioan Arcip με 6-4, 7-5.

Αύριο ξεκινούν οι αγώνες για τα κύρια ταμπλό σε αγόρια και κορίτσια. Ο Παγώνης θα δώσει τον αγώνα του την Τρίτη, με αντίπαλο τον Luca Iliescu από τη Γαλλία, έναν αθλητή που βρίσκεται στο Νο.52 της Ευρώπης στα 14άρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots