Πολλές ελληνικές προκρίσεις στο Παραλίμνι

 
Πολλές ελληνικές προκρίσεις στο Παραλίμνι
tn team Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 - 20:04

Στα προημιτελικά της Tennis Europe διοργάνωσης στα 16άρια του Παραλιμνίου προκρίθηκαν οι Μυρτώ Πρωιμάκη, Αιμιλία Πάντου, Ελένη Χατζηαβραάμ, Χριστίνα Αμουργιανού, Αντώνης Μαλαβάζος και Δημήτρης Μελίσσογλου.

Με πολλές ελληνικές προκρίσεις συνεχίστηκε σήμερα η δράση στα γήπεδα του Paralimni Tennis Club, για το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, 3ης κατηγορίας στα 16άρια.

Στο μονό των αγοριών, πολύ μεγάλη νίκη έκανε σήμερα ο Αντώνης Μαλαβάζος, ο οποίος απέκλεισε τον Βούλγαρο Samuil Peshev, No.1 στο ταμπλό, με 6-7 (6), 6-1, 6-4. Ήταν η 3η νίκη του Μαλαβάζου στο τουρνουά, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Στα προημιτελικά ο Μαλαβάζος θα αντιμετωπίσει τον Αλέκο Τίμινη από την Κύπρο, που επίσης ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και απέκλεισε σήμερα το Νο.6 του ταμπλό, τον Μαυροβούνιο Luka Lukovac, με 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Δημήτρης Μελίσσογλου, Νο.8 στο ταμπλό, που απέκλεισε τον Μηνά Παναγίδη από την Κύπρο (6-0, εγκατάλειψη). Θα αντιμετωπίσει αύριο τον επίσης Κύπριο Μιχάλη Γενεθλίου, Νο.3 στο ταμπλό.

Σήμερα αγωνίστηκε και ο Έκτορας Τσατσάκης, που ηττήθηκε από τον Ανδρέα Φωτιάδη από την Κύπρο με 4-6, 6-3, 7-5 σε ένα πολύ κλειστό ματς. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Απόστολος Τζίμκας, που ηττήθηκε από τον Ρουμάνο David Stefan Burac, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 2-6, 6-3.

Στα κορίτσια, η Μυρτώ Πρωιμάκη, η οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό και ξεκίνησε σήμερα την πορεία της, επικράτησε της Παντελίας Μωυσέως από την Κύπρο με 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά η Μυρτώ θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Wiktoria Berson, Νο.8 στο ταμπλό, που απέκλεισε τη Βάλια Βολονάκη σήμερα, με 6-2, 6-2.

Η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό, επικράτησε της Δανής Amani Azarkan με 6-1, 5-7, 6-1 και μπήκε και αυτή στα προημιτελικά. Εκεί θα αναμετρηθεί με την Κύπρια Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, Νο.5 στο ταμπλό, που κέρδισε την επίσης Κύπρια Αναστασία Ευθυμίου με 6-1, 7-5.

Η Αιμιλία Πάντου επικράτησε της Κύπριας Μέριλιν Σεραφίδου με 6-1, 6-1 και θα παίξει στα προημιτελικά με την επίσης Κύπρια Εύα Πάνοβα, που απέκλεισε τη Δανάη Δημητσάνη με 6-1, 6-4.

Τέλος, στην προημιτελική φάση του μονού κοριτσιών μπήκε και η Χριστίνα Αμουργιανού, η οποία κέρδισε τη Veronika Knyazeva με 6-1, 6-2. Η Αμουργιανού θα αντιμετωπίσει αύριο τη Βουλγάρα Eleonora Toneva, No.2 στο ταμπλό, που κέρδισε τη Βασιλική Κορωνάκη με 6-1, 6-0.

Εκτός απ' όλους τους παραπάνω, στα κύρια ταμπλό των μονών αγωνίστηκαν ακόμα ο Κωνσταντίνος Μπερνίτσας και η Μαρία Κουκούτση, ενώ στα προκριματικά έπαιξε ο Νίκος Μητρόπουλος.

Στα διπλά, η Αιμιλία Πάντου και η Eleonora Toneva κέρδισαν τις Άννα Μαρία Ηλία και Λουκιάνα Ψύχα από την Κύπρο με 6-1, 6-1 και θα προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν με τις Γεωργίου Παπακυριακού και Magdalena Rybkowska.

Η Βάλια Βολονάκη και η Amani Azarkan κέρδισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Εύα Πάνοβα και Μυρτώ Πρωιμάκη, με 6-0, 6-4. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Κύπριες Αναστασία Ευθυμίου και Veronika Knyazeva.

Στο διπλό των αγοριών, οι Μαλαβάζος και Τζίμκας κέρδισαν τους Bora Erin και Marko Kovtunovskyi με 6-2, 6-4 και θα παίξουν στα ημιτελικά με τους Κύπριους Μάρκο Ιακωβίδη και Αλέκο Τίμινη.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν οι Μελίσσογλου και Τσατσάκης, που νίκησαν τους Γιώργο Χατζηχάννα και Νικόλα Λοττίδη με 6-1, 7-5. Οι δυο Έλληνες παίκτες θα αντιμετωπίσουν τους Νο.2 του ταμπλό, Γενεθλίου και Άθω Καρακατσιάνη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots