Στους "8" του Ρότερνταμ ο Παγώνης

 
Στους "8" του Ρότερνταμ ο Παγώνης
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 14:29

Ο Ραφαήλ Παγώνης ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του Luys Calin και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Robey FOCUS Tennis Academy Open στο Ρότερνταμ. Στα προημιτελικά του μονού, ολοκλήρωσε την καλή πορεία της η Χαρά Ζήνα.

Το 3 στα 3 έκανε σήμερα ο Παγώνης στα γήπεδα της FOCUS Tennis Academy στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, κερδίζοντας τον Γερμανό, Νο.14 στο ταμπλό και συμπαίκτη του στο διπλό, Luys Calin, με 3-6, 6-2, 6-0.

Ο Παγώνης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό και στο Νο.98 της Ευρώπης στα 14άρια, κατάφερε να επιστρέψει από το χαμένο 1ο σετ και να κυριαρχήσει στα 2 επόμενα, χάνοντας μόλις 2 games, για να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά της indoors διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Ήταν η 3η νίκη στο τουρνουά για τον αθλητή του Ο.Α. Γλυφάδας, που στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Ολλανδό Dex Van Veldhuizen με 6-2, 6-2 και στον 2ο γύρο τον Γάλλο Leo Agnithey με 6-3, 6-3. 

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Raphael Debelder, Νο.9 στο ταμπλό και Νο.175 στην Ευρώπη, που απέκλεισε τον Ολλανδό Mats Jutte, Nο.7 στο ταμπλό και Νο.167 στην Ευρώπη, με 6-3, 7-6 (5).

Στο ταμπλό των κοριτσιών, η Χαρά Ζήνα ολοκλήρωσε σήμερα την πορεία της στην προημιτελική φάση, όπου ηττήθηκε από την πολύ δυνατή Βελγίδα Mikaella De Hert με 6-2, 6-0. Η De Hert ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης και ακόμα δεν έχει χάσει σετ, για να βρεθεί στις "4" καλύτερες.

Η Ζήνα, η οποία προπονείται στο TopSpin Epirus Tennis, πέτυχε 2 νίκες στο τουρνουά του Ρότερνταμ. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Βελγίδα Noor Ceulemans με 6-3, 6-3 και στον 2ο γύρο την Ολλανδέζα Esmee Volkers με 6-1, 6-2.

Αγωνίστηκε και στο διπλό, όπου μαζί με την Ολλανδέζα Emma Sanchez ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς στον 1ο γύρο από τις Ολλανδέζες Sterre Benschop και Cara Nitescu με 6-2, 4-6, 10-6.

Ο Παγώνης και ο Calin πέτυχαν τη νίκη απέναντι στον Βέλγο Julien Adam και τον Πορτογάλο Santiago Vasco με 6-4, 6-4, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά και αυτού του ταμπλό, όπου θα παίξουν με τους Ολλανδούς Sem Briels και Liam De Bruijn. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots